avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de maternitate cu timp partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de maternitate cu timp partial

Buna!
In cazul unui contract cu timp partial cu salariul sub minimul pe economie, la calculul concediului de maternitate se ia in considerare CAS -ul la salariul minim sau la venitul brut din luna respectiva?
Mai exact.. pentru un salariu de 540 lei, CAS-ul se calculeaza la 540, la suma rezultata in urma calculului de concediu medical sau la 600 de lei?

Multumesc pentru opinii.
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 09:17, 17 August 2010
In cazul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate, cu exceptia cazurilor de accident de munca sau boala profesionala, contributia de asigurari sociale se calculeaza la salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata (600 lei) (art.23 din Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

6 saptamani din concediul pentru sarcina, platit 100%? cris2279 cris2279 Buna ziua, Ma poate lamuri cineva despre existenta unei legi prin care salariata gravida poate beneficia timp de 6 saptamani din concediul de sarcina de 100% ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate: 10,5 % din 390 sau din 600 lei? trope_doi trope_doi Va rog sa ma lamuriti referitor la calcul 10,5% in cazul concediului de maternitate. Nefiind contabil si obligata (prin imprejurari de moment) sa calculez ... (vezi toată discuția)
Cas la concediul la concediul pentru sarcina si lauzie lory83_ro lory83_ro Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu retinerea cas pentru concediul medical de sarcina si lauzie,atat la angajat cat si la angajator. Caz concret:eu ... (vezi toată discuția)