avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu 2 minori - alte intrebari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu 2 minori - alte intrebari

Revin din nou in atentie cu subiectul meu deoarece inca mai caut raspunsul la cateva din intrebarile care ma framanta.

1. A doua oara cand am deschis subiectul doamna avocat Athena Piceava, careia ii multumesc foarte frumos, mi-a raspuns ca "instanta poate avea in vedere ca ambii copii sa creasca impreuna sub tutela unui parinte".
Poate cineva sa imi explice care este situatia in jurispridenta? Adica este o uzanta sa se tina cont de acest aspect sau e o exceptie?

2. Am vazut pe aici ca de obicei instantele incredinteaza copiii mamelor dar e valabil si daca sunt 2 copii sau daca este doar unul? Mi-e teama pentru ca sotul spune ca de obicei asa se solutioneaza cand exista 2 copii (adica raman unul cu un sot si unul cu celalalt)

3. Referitor la faptul ca eu nu pot depune marturie as vrea sa stiu care sunt modalitatile prin care eu ma pot adresa instantei in cadrul procesului, altfel decat prin cererea de chemare in judecata si prin intermediul avocatului ce ma va reprezenta.
Nu voi fi audiata? Poate nu ca martor dar ca reclamant ?
Eu am relatat aici www.avocatnet.ro/con ...
mai pe larg situatia din relatia noastra si am multe lucruri de adus ca motiv pentru desfacerea casatoriei si incredintarea copiilor mie dar din pacate majoritatea le stim doar eu si sotul meu.
Sotul meu va fi audiat? Eu chiar imi doresc sa fim ascultati amandoi. Sper ca va avea decenta sa nu minta sau chiar de va minti sa se vada asta.

Inca o data multumesc tuturor acelora care au avut/vor avea rabdarea sa citeasca si sa imi raspunda. :vishenka::vishenka::vishenka:
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
mamade2pici, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 18:05, 16 August 2010
Nu, regula este ca un parinte primeste ambii minori.
Daca sotii se inteleg se pot imparti copii...
wwwooooww..mi-ati luat o mareeee piatra de pe inima...
mi-au dat lacrimile....
va multumesc mult
doamna, fiti '' barbata '' .trebuie sa aveti incredere ca vi se vor incredinta copiii, mai ales daca aveti avocat.succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Cum vedeti, sintagma "deregila"??? Manole Dumitru Manole Dumitru Legea, privind admitere custodiei minorilor, prevede .\"copii minori se incredinteaza parintelui cel mai bine plasat\"...De ce exista sintagma \"DE REGULA ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor cris_deo cris_deo Buna seara . Daca prin sentinta judecatoreasca sotul parat este obligat la plata pensiei de intretinere acest lucru inseamna ca si copii sunt incredintati de ... (vezi toată discuția)