Vreau sa intreb daca procurorul de caz are vreo obligatie legala de a-mi raspunde la intrebare adresata in scris referitor la un dosar in lucru in care sunt parte. Stiu ca nu se transmit informatii din dosar insa eu doresc sa stiu daca este in lucru, clasat etc. Am inregistrat 4 asemenea cereri de informare la Parchet insa de 3 luni nu am primit raspuns.
Prim-procurorul are vreo obligatie legala in acest sens? Eu ca parte in dosar cum stiu daca a inceput cercetarea sau am facut sesizarea degeaba iar dosarul mucegaieste pe vreun dulap?! Asa e simplu de ''ascuns'' cate un dosar .
parchetul are obligatia legala sa va raspunda la sesizare. nu va pot da informatii din dosar insa sunt obligati sa va spuna daca dosarul e in lucru sau daca s-a dispus neinceperea urmaririi penale.
asa consider si eu ca ar fi normal insa eu vreau sa stiu legea care reglementeaza acest lucru. Repet, am inregistrat 4 cereri de informare care au fost ignorate....
Termen legal !
tutu12
O plangere penala pe art 307 Cod penal, in care au fost audiate partile si martori , ajungand la Parchet dupa finalizarea cercetarilor de catre politie , care ... (vezi toată discuția)