avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua, care este termenul de raspuns la o cerere ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua, care este termenul de raspuns la o cerere simpla catre ...

Buna ziua, care este termenul de raspuns la o cerere simpla catre o institutie publica (prefectura)?
Precizez ca cererea mea a fost transmisa in format electronic, in data de 9 decembrie 2021, a fost inregistrata - in 26 ianuarie 2022 am facut revenire la cererea din decembrie, am primit raspuns - ca nu am formulat cererea in baza Legii 544, ca atare "cererea simpla are un alt termen de rezolvare".
Ce pot face in continuare?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: tanasieflorina , utilizator 19:32, 28 Ianuarie 2022
Potrivit art. 8 alin. 1 din O:G nr. 27/2002 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
Nerespectarea termenului de 30 de zile prevazut de acest act normativ, constituie abatare disciplinara.
Va recomand sa reveniti cu o adresa in care sa mentionati ca au obligatia sa va raspunda in termen de 30 de zile de la inregistrarea cererii, potrivit temeiului de drept mentionat mai sus si a O.G.27/2002 si ulterior, in care cazul in care nu va raspund, va puteti adresa instantei de judecata.
Potrivit legii, in cazul nerespectarii termenului de 30 de zile sau a refuzului autoritatii/institutiei de a solutiona cererea,
petitionarul are dreptul sa se adreseze instantei de judecta.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)
Cum se sanctioneaza lipsa raspunsurilor la petitii si cereri de informatii publice? Sever Simion Sever Simion Buna ziua, Fac petitii si atat Primaria sector 4 cat si Sectia 26 politie Bucuresti refuza sa raspunda la 1. Petitie 2. Cerere informatii cu caracter ... (vezi toată discuția)