avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se sanctioneaza Lipsa raspunsurilor la petitii si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se sanctioneaza Lipsa raspunsurilor la petitii si Cereri de informatii Publice?

Buna ziua,

Fac petitii si atat Primaria sector 4 cat si Sectia 26 politie Bucuresti refuza sa raspunda la
1. Petitie
2. Cerere informatii cu caracter public

Cum se sanctioneaza aceste refuzuri, ce temei legal?
De asemenea, am auzit ca NU ar fi obligatorii aceste raspunsuri si sunt confuz total. Ori sunt ori nu sunt si ce pot eu face sa ii oblig sa raspunda?
Mentionez ca imi aduc grave prejudicii prin lipsa raspunsurilor lor si mai ales a masurilor cf legii pe care ar trebui sa le ia si NU le iau intentionat.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Eugenia Serban , Avocat 15:51, 19 Noiembrie 2018
Buna ziua!
Conform O.G. nr. 27/2001 privind reglementarea activitatii de solutionare a petitiilor, institutia sau autoritatea publica la care ati facut petitia este obligata sa va raspunda in 30 de zile de la inregistrarea acesteia.

Art. 8
(1)Autoritatile si institutiile publice sesizate au obligatia sa comunice petitionarului, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii petitiei, raspunsul, indiferent daca solutia este favorabila sau nefavorabila.
(2)Pentru solutionarea petitiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autoritati sau institutii publice, termenul de 30 de zile curge de la data inregistrarii petitiei la autoritatea sau institutia publica competenta .
Art. 9
In situatia in care aspectele sesizate prin petitie necesita o cercetare mai amanuntita, conducatorul autoritatii sau institutiei publice poate prelungi termenul prevazut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

In situatia in care nu va raspunde in acest termen, veti putea face actiune in instanta, avand ca temei Legea nr. 544/2001 a Contenciosului Administrativ.
Multumesc foarte mult.
Cu placere! Sa va fie de folos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege privind comunicarea raspunsului la petitii prin posta electronica? eusaisapte eusaisapte Buna ziua, inafara de CPP si CPC si Legea 544/2001 care este legea pentru comunicarea raspunsului la petitii prin posta electronica de catre alte ... (vezi toată discuția)
Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Termen legal raspuns - institutii- SirFIA SirFIA Buna ziua ! Am cautat raspunsul la urmatoarea intrebare, fara succes insa : care este termenul legal de raspuns [u]intre institutiile statului[/u], o anumita ... (vezi toată discuția)