Buna seara,
Am urmatoarea problema: sunt casatorita cu un cetatean strain ( dubla cetatenie,libaneza si britanica) si avem un copil minor care este cu mine acum in Romania.Suntem deocamdata separati si urmeaza sa inaintez actele de divort .Tatal copilul va veni in curand in Ro sa viziteze copilul.Pentru a impiedica orice sursa de neliniste,ce as putea face in sensul de a restrictiona/impiedica o eventuala rapire a copilului de catre tata sau de catre o alta persoana platita de el( mentionez ca a amintit ocazional ca ar putea recurge la astfel de fapte).Exista vreo organizatie,vreo asociatie,vreun departament unde as putea reclama existenta unei astfel de amenintari pentru copilul meu?As mai vrea totodata ca sa nu restrictionez ( deocamdata fara motiv,doar amenintare) in vreun fel relatia copil-tata.Pana acum am tot fost in vizite in tara lui din Orientul Mijlociu si nu a recurs decat la amenintari ocazionale privind oprirea copilului acolo...dar nu a actionat in nici un mod in aceasta privinta.
Angajati-va avocat pentru a obtine urgent o hotarare judecatoreasca de incredintare a minorului.Daca obtineti rapid hotararea lucrurile vor fi in favoarea dvs. si veti avea mijloace concrete de aparare.
Vedeti insa ce avocat va angajati intrucat poate sa dureze si 3 luni procesul si nu ar mai fi chiar rapid...
Cu plangerea pentru amenintare nu cred ca aveti sanse sa rezolvati ceva in mod efectiv.