am girat pentru sora mea la banca cu casa, ea nu a platit ratele si acum sunt buna de plata , banca vrea sa-mi ia casa. sora mea are si ea casa numai ca aei este la tara si amea este in oras. cum as putea sa procedez sai ia ei csa si bunurile pentru datoriile neachitate, normal ea sa folosit de imprumut.
Posibil ca, raportat la data scadentei fiecarei rate, o parte din creante sa fie prescrise...cititi cu atentie continutul contractului de credit.
Verificati in contract daca s-a renuntat la beneficiul de discutiune.Daca nu s-a renuntat, in mod normal va trebui inceputa executarea pe bunurile debitorului si apoi, daca nu s-a acoperit creanta, creditorul va putea sa va execute pe dvs.
Fiind vorba de o suma totala, ratele nu se pot prescrie in mod separat.
Nu este vorba de creante separate ci de o creanta care trebuie platita in rate.
De aceea, dupa parerea mea, nu poate opera termenul de prescriptie in acest caz.
Ar trebui totusi sa mearga la un avocat cu actele si poate s-ar gasi ceva...desi sunt slabe sansele...:(
Bun Ziua
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva ar fii super.
Am inaintat un dosar de executare pentru recuperare mobil. Executorul judecatoresc care a cerut incuvintarea este din BV si a si primit incuvintarea (mentionez ca titlul executoriu find un C-V in rate, + Arhiva Electronica A Garantiilor Reale). Problema incepe cand executorul afla ca bunurile urmarite (masini, in cazul asta), nu se afla in judetul BV, si atunci nu poate sechestra masinile. Trebuie sa cer o noua incuvintare prin un alt executor judecatoresc care este competent in raza unde se afla momentan masinile? Dupa cum stiu eu de obicei in judetul in care lucrez eu (ca consilier jur.) nu se incuvinteza contractul de vanzare-cumparare in rate (pe motiv ca nu este leasing si nu constituie titlu executoriu), dar mentinez cabunul este inscris in arhiva electronica de garantii reale. Va rog sa-mi dati un sfat.
Va multumesc
banca poate urmari bunul ipotecat. Acesta este rostul garantiei pe care o solicita banca: daca nu plateste debitorul principal sa existe un altul care va plati. Sigur daca o sa citit contractul de credit o sa descoperiti ca obligatia este solidara, adica si a dvs si a surorii pe care ati garantat-o . Bancile introduc asemenea clauze pentru a elimina riscul de neplata.
Daca sora are o casa puteti incerca sa comunicati acest fapt bancii dar nmu inseamna ca ei o vor executa pe aceea mai inainte sau in acelasi timp cu a dumneavoastra.
Executare silita
baloghjoe
Bun Ziua
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva ar fii super.
Am inaintat un dosar de executare pentru recuperare mobil. Executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit
irina_p
Buna ziua,
as dori un raspuns la situatia in care se afla sora mea.
Sora mea si cumnatul meu au facut un imprumut la nabca in 2007 apoi au plecat in ... (vezi toată discuția)