avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordare pensie intretinete
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordare pensie intretinete

acord pensie de intrtinere ,copilul a terminat facultatea ,am adeverinta de la facultate ca a absolvit cu licenta ,este suficienta la serviciu pentru a sista retinerea ,platesc in procente din net ,sau trebuie sentita judecatoreasca
Este necesara promovarea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect sistare pensie.
Dupa obtinerea unei hotarari in acest sens, poprirea pe venit va fi sistata.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
din pacate trebuie sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa solicitati sistarea pensiei.
am o hotarare judecatoreasca din 22.03.2010 care decide :"se acorda marirea pensiei de intretinere pana la terminarea studiilor ,dar nu mai mult de 25 de ani "deci se spune clar ca pana la terminarea studiilor , ma pot ajuta de aceaste sentinta
Sunt suficiente hotararea judecatoreasca si alte inscrisuri care arata finalizarea studiilor.
Pensia de intretinere a fost stabilita pana la implinirea varstei de 25 de ani de catre copil .
Insa , daca acesta se va adresa insantei de judecata , justificand ca studieaza in continuare, pana la 26 ani , va va incumba o obligatie de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sistare pensie alimentara DeadMau DeadMau In ce conditii se poate obtine sistarea pensiei de intretinere a unui major la varsta de 24 de ani, care isi termina studiile de master? (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pana la terminare studiilor! prodigy prodigy Buna ziua! Firma mea are un angajat care este obligat la plata pensiei de intretinere pentru fica sa pana la terminarea studiilor. Totodata exista o ... (vezi toată discuția)