avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... URGENT: obligatia de a depune intampinare (?!..)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

URGENT: obligatia de a depune intampinare (?!..)

Poate cineva sa-mi zica, va rog, ce am de facut daca am primit o citatie in care spune ca, "cu 5 zile inainte de termenul stabilit pt judecata aveti obligatia de a depune INTAMPINARE" ??? (E URGENT, azi ar fi ultima zi, ieri am primit citatia pt data de 8 oct...)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:06, 5 Octombrie 2007
Cel mai intelept sfat ar fi acela de a merge in instanta in ziua aratata in citatie si sa solicitati un termen pentru a va angaja un avocat. Si chiar asta sa faceti... , afara numai daca nu sunteti intru totul de acord cu pretentiile celui care va chemat in judecata. (pentru de aparat singur... nu prea cred... de vreme ce va sperie pana si cuvantul intampinare).
adevarul e ca ma cam sperie.. pt ca e posibil ca mama mea (de 65 ani) sa ramana pe drumuri ..

situatia e urmatoarea: am fost chemati amandoi in judecata pt lunea viitoare pt faptul ca am cumparat la data de 03.04.1997 (ea), respectiv in 2000 (eu) 2 apartamente dintr-un imobil care (conform spuselor reclamantilor) a fost trecut in mod ilegal in proprietatea statului in anul 1962 in baza Decretului nr.111/1951 prin declararea succesiunii vacante, fiind dat apoi in administrarea unei SC, care apoi l-a inchiriat (si vandut, ca reprezentant al Prim. Mun. Bucuresti, mie si mamei mele 2 din cele 4 apart. ale imobilului).
Reclamantii considera ca ocupam imobilul in mod ilegal, din moment ce in anul 2003 a fost finalizata actiunea lor (inceputa la data de11.03.1997, prin care au chemat in judecata statul pentru anularea Certificatului de vacanta succesorala din 1962,plus alte 2 decizii din acelasi an) in mod favorabil, printr-o hotarare ce a ramas definitiva si irevocabila..

care ar fi procedura de urmat in acest caz?.. daca au castig de cauza, ramanem fara case?

multumesc anticipat pt orice raspuns si apreciez ajutorul!!
Musai sa va luat termen pentru lipsa de aparare si sa va luati un avocat.
Faptul ca va puteti pierde casele ar trebui sa va puna serios pe ganduri.
reclamantii fiind cine? reprezentantii SC
nu am inteles speta prea bine.Voi cand ati cumparat nu ati verificat cine este proprietar tabular al imobilelor?Pe ce cale ati cumparat?Fii mai explicit
reclamantii sunt cica mostenitorii in fapt ai imoblilului..
noi am cumparat apartamentele de la o SC de stat (reprezentand statul), care deasemenea a fost chemata la judecata la aceeasi data cu noi
Casa a fost cumparata fara intabulare, facuta ulterior in anul 2003... deci casele sunt intabulate de noi.

Alte discuții în legătură

Imobil-proprietatea statului in baza d.111/1951-succesiune vacanta giani_ giani_ Eu si mama mea am fost chemati in judecata pt lunea viitoare pt faptul ca am cumparat la data de 03.04.1997 (ea), respectiv in 2000 (eu) 2 apartamente dintr-un ... (vezi toată discuția)
Termene Martonze Martonze Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul ... (vezi toată discuția)
Se poate sa anuleze un contract vanzare cumparare dupa 4 ani de la intocmirea acestuia filipdumitru filipdumitru am cumparat o casa de la o cumnata cu contract de vanzare cumparare,contra sumei de 7000ron cu uzufructul acestora pe timpul vietii asupra imobilului situat la ... (vezi toată discuția)