Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul judecătoriei, scrie că am termen pentru depunerea întâmpinării 25 de zile de la comunicare.
Deci termenul limită pentru comunicare este 2 sau 3 februarie, totuşi, am termen în 29 ianuarie.
1.Cum se pot corela cele 2 termene?
2.Pot cere amânare pentru angajare apărător?
3.Pot cere prin instanţă relaţii despre veniturile reclamantului prin Ministerul Justiţiei, ca probă?
4.În întâmpinare, pot cere recalcularea pensiei alimentare a minorului, dacă domnul cere doar autoritatea părintească comună?
5.Pot cere prin aceeaşi întâmpinare restricţionarea programului de vizită?
6.Pot depune cerere reconvenţională împreună cu întâmpinarea?
Mulţumesc.
Fiind primul termen de judecata, puteti solicita amanare pentru angajare aparator. Puteti depune intampinarea si cererea reconventionala, in care sa solicitati pensie de intretinere pentru minor si stabilirea unui program de vizitare.
Eu altceva nu înţeleg: cum se poate da termen înainte de a trimite întâmpinarea şi de a primi răspuns la întâmpinare? NCPC prevede nişte termene: 25 de zile de la primirea comunicării pentru întâmpinare, alte 10 zile pentru răspuns la întâmpinare, nu ştiu cum este în NCPC cu cererea reconvenţională, cu invocarea de excepţii ?
Eu am termen limită pentru depunerea întâmpinării 3 februarie, dar sunt citată la primul termen de judecată în 29 ianuarie, înainte de termenul limită pentru întâmpinare.
Cum se rezolvă această situaţie?
:offtopic:
Există deja hotărâre pe autoritate părintească, din 2012, şi program de vizită, şi pensie de întreţinere, există şi altă cerere de modificare a autorităţii părinteşti, respinsă pe excepţie, există un frumos evantai de 13 dosare şi numeroase reclamaţii, conform devizei:"Nici o vizită fără reclamaţii"! Acum, a trecut 1,5 ani de la ultima sentinţă, şi nu ştiu dacă 2 luni de la ultima reclamaţie.
Termenul de la sfarsitul lunii ianuarie nu este termen de judecata ci cel mai probabil termen administrativ pentru a se verifica daca s-a depus sau nu intampinarea. Probabil ca nu au fost atenti la calculul zilelor si s-a fixat mai devreme decat cele 25 de zile acest termen. Banuiesc ca nu ati primit o citatie pt termenul in discutie, nu-i asa ? Ci doar o adresa sa formulati intampinare....
Prin urmare, depuneti pana in 29 ian intampinarea ca atunci cand vor verifica procedura sa nu mai dea un nou termen sau sa nu va complicati situatia inutil.
Nu are cum sa se fixeze direct termen, cererea trebuie sa parcurga procedura administrativa prevazuta de lege.
Daca aveti pretentii fata de cererea reclamantului ele trebuiesc formulate prin cerere reconventionala nu prin intampinare. Indicati temeiul de drept, probele pe care vreti sa le folositi si timbrati corespunzator cererea.
Mulţumesc, doamna avocat.
Am primit citaţie cu termen de prezentare în sala de judecată în data de 29, plicul cu citaţia are ştampila poştei 7 ianuarie. Pe citaţie, am un cod cu care să intru pe site-ul judecătoriei şi să-mi listez documentele depuse de reclamant. Acolo există, pe lângă cele depuse de reclamant, şi o Rezoluţie în care mi se cere depunerea întâmpinării în termen de 25 de zile.
S-a emis deja adresă către Aut. Tutelară pentru anchetă psihosocială, cu termen de depunere la judecătorie tot în data de 29 ianuarie.
Pe Just.ro, este fixat termenul de judecată-29 ianuarie.
Domnul a depus cererea în 18 decembrie, citaţie şi cererile de probe apar expediate în 22 decembrie, plicul are 2 ştampile: 6 şi 7 ianuarie.
Între timp, reclamantul a cerut prin avocat documente de la instituţii, eu sunt în întârziere.
Cererea reconvenţională în ce termen se depune?
Citare parat
Martonze
Buna seara,
In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)