Am primit citaţie azi, 07.01.2014 pentru data de 29 ianuarie. Citaţia a fost emisă de judecătorie în 22.12.2014.În Rezoluţia citită pe site-ul judecătoriei, scrie că am termen pentru depunerea întâmpinării 25 de zile de la comunicare.
Deci termenul limită pentru comunicare este 2 sau 3 februarie, totuşi, am termen în 29 ianuarie.
1.Cum se pot corela cele 2 termene?
2.Pot cere amânare pentru angajare apărător?
3.Pot cere prin instanţă relaţii despre veniturile reclamantului prin Ministerul Justiţiei, ca probă?
4.În întâmpinare, pot cere recalcularea pensiei alimentare a minorului, dacă domnul cere doar autoritatea părintească comună?
5.Pot cere prin aceeaşi întâmpinare restricţionarea programului de vizită?
6.Pot depune cerere reconvenţională împreună cu întâmpinarea?
Mulţumesc.
Chiar acum, am primit un alt plic, prima pagină este "Comunicare adresă" şi se referă la cele 25 de zile pentru întâmpinare, este emisăîn aceeaşi dată ca citaţia, dar aici, nu scrie nimic de 29 ianuarie ?!
In mod cert, asa cum v-am spus trebuie sa faceti intampinarea si cererea reconventionala in 25 de zile, incepand de maine (ziua de astazi in care ati primit comunicarea nu intra in calculul aestor zile).
Puteti merge pe 29 in instanta si dialoga cu judecatorul despre citatia primita si rostul acesteia sau va puteti interesa la arhiva instantei (dar nu m-as baza prea mult pe indicatiile primite de acolo).
Cine întocmeşte aceste acte preliminare?
Este ciudat Judecătoria cere ancheta psihosocială la adresa mea, înainte ca să treacă termenele procedurale legale.
Am mai avut un dosar la acelaşi complet şi atunci, ca şi acum, joi a fost prima înfăţişare, am primit termen pentru angajare apărător, dar reclamantul a fost ascultat şi i s-au admis probele cerute, în plus scrisorile către autorităţi au fost trimise cu maximă celeritate, joi a fost şedinţa, iar luni eram deja chemată de autorităţi, în urma scrisorii Judecătoriei.
Poate grefiera să fie cea care greşeşte, cu intenţie sau fără?
Grefierul nu lucreza acte in dosar fara a fi dispuse de catre judecator. Deci ordinea este judecatorul dispune, grefierul executa (unii indeplinesc aceste acte mai repede, altii in cam 7 zile).
Citare parat
Martonze
Buna seara,
In procesul de incredintare minor, s-a admis cererea mamei, tatal biologic depunand cerere reconventionala pentru vizita minor in tara si in ... (vezi toată discuția)