avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... se poate sa anuleze un contract vanzare cumparare dupa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

se poate sa anuleze un contract vanzare cumparare dupa 4 ani de la intocmirea acestuia

am cumparat o casa de la o cumnata cu contract de vanzare cumparare,contra sumei de 7000ron cu uzufructul acestora pe timpul vietii asupra imobilului situat la tara.am investit 50000ron in casa cu bai ,termopane,canalizare ,etc.dupa 4 ani cumnata si cumnatu au dispus reclamarea actului in instanta pusi de altii care ar vrea sa ia casa daca se poate pe motiv ca nu au stiut ce semneaza si ca nu am dat banii scrisi in contract,ei declarand ca au crezut ca este cu intretinere.mentionez ca ei au stiut ce semnam numai ca iau influentat altii,eu nu iam deranjat cu nimic niciodata ,doar ca sunt persoane care nu se multumesc
niciodata cu ce le oferi.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:18, 13 Februarie 2016
Teoretic daca este un act autentic in care se prevede in mod expres ca vanzatorii au primit pretul si daca vanzatorii aveau o varsta care sa nu ridice dubii asupra discernamantului sansele sunt reduse de a obtine o hotarare favorabila.
Insa fiecare caz este aparte si solutia finala depinde de multe aspecte juridice invederate in actiune si de modul in care dvs ati formulat intampinarea si ati inteles sa va aparati.
cumnatu avea 67 ani si cumnata 64 si sunt perfect sanatosi,actul este facut la notar si este perfect autentic cu taxe de succesiune si cadastru facute si platite de mine,ei recent au zis ca au vorbit cu avocatu lor si ca au facut cerere cum ca neam inpacat lucru care sa si intamplat si au zis sa stam linistiti dar noua nea venit instintare ca pe data de 17 feb avem proces,posibil sa ma duca cu vorba sa nu pun avocat si ei sa ma faca ca nu am venit la proces.ce imi recomandati...multumesc anticipat,precizez ca banii pe casa nu leam dat fiindca ei nu au copii si intalegerea a fost sa ai inmormantam maine poimaine si sa le facem pomeni,plus ca am investit o gramada de banii acolo si nu stau eu acolo tot ei stau.ei au zis atunci ca sa nu ramana casa cine stie cui sa ne faca noua si pe urma au fost influentati de cei ce au vazut ce frumos am facut acolo,practic ei nu au vrut bani.
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2016
filipdumitru, utilizator
Daca aveti deja termen de judecata pe 17 februarie inseamna ca ati depasit termenul de intampinare. Ati depus intampinare? Si sper ca n-ati scris cele declarate mai sus ca in cazul acesta e ca si cum ati fi recunoscut ca au dreptate si ca nu le-ati remis pretul vanzarii, iar un contract de vanzare-cumparare fara plata pretului nu e contract de vanzare.

Ma rog.... luati legatura cu un avocat si vedeti ce se mai poate face daca nu v-ati aparat pana acum si n-ati depus intampinare.
Daca aveti citatie pentru data de 17 februarie trebuie sa va prezentati si sa va aparati. Pana nu auziti cu urechile dvs ca declara in fata judecatorului ca renunta la judecata, nicio vorba nu e valabila.
nu am depus nici o intampinare
Nedepunerea intampinarii in termenul prevazut de lege, atrage decaderea paratului din dreptul de a mai propune probe si de a invoca exceptii ,in afara celor de ordine publica.[208(2)NCPC.].

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare cumparare radu iuliana radu iuliana Buna ziua. Va solicit un sfat in calitate de cumparator in urma unei promisiuni bilaterale de vanzare cumparare autentificat la notariat pentru un imobil ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un antecontract de vanzare - cumparare a unei case ... nechinate nechinate Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Se poate strica actul de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Zbranca Nicolae Zbranca Nicolae Buna seara mie si sotiei mele ni sau facut acte de vanzare cumparare cu uzufruct viager,sa nu-l putem da afara din casa pe socrul/tatal nostru ceva ce nici nu ... (vezi toată discuția)