avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune

vreau sa initiez o actiune in instanta pentru inselaciune
ma adresez cu o cerere tribunalului (judecatoriei) sau trebuie sa fac o plangere la procuratura sau politie inainte?
pot sa fac actiunile in acelasi timp si sa specific in solicitarea catre instanta ca am depus si o plangere la procuratura (politie)?
nu-mi pot permite sa angajez avocat!
multumiri
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 15:47, 18 August 2010
Inselaciunea este infractiune, astfel incat daca faceti o plangere penala pe care o adresati prim-procurorului de la Parchetul de pe langa judecatoria unde a fost savarsita fapta va fi de ajuns. Cercetarile vor fi efectuate in continuare de catre procuror din oficiu, iar dumneavoastra veti avea calitatea de parte vatamata.
Multumesc Dudu
Dar daca vreau ca sa nu se instraineze un apartament pana la elucidarea cazului trebuie sa trec asta in plangerea penala?
Poti sa ai o discutie cu procurorul inainte sa faci plangerea sau se face direct?
E destul de greu sa ti se dea un sfat doar pe baza informatiilor pe care le-ai scris. Revino cu mai multe detalii, pe forum sau pe privat...si o sa incerc sa iti dau un raspuns mai elaborat.
la politie trebuie sa depuneti plangerea penala.
ti-am scris pe privat

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator ContSters101235 ContSters101235 in primul rand \"la multi ani\". in al doilea, problema mea; am depus o plangere penala la parchet in legatura cu faptul ca am fost inselat la cumpararea unui ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - la ce organ de cercetare penală se adreseaza ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti: - pentru furt, cf. Noului Cod penal si Noului Cod de Procedura Penala, la ce organ de cercetare penală se adreseaza Plangerea ... (vezi toată discuția)
Audiere martor ContSters204223 ContSters204223 Cum se audiaza un martor ( de buna voie / benevol si totodata membru direct cu una dintre parti ) pentru plangere penala si care sunt fazele prin care ... (vezi toată discuția)