avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sechestru asigurator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sechestru asigurator

in primul rand "la multi ani". in al doilea, problema mea; am depus o plangere penala la parchet in legatura cu faptul ca am fost inselat la cumpararea unui imobil. plangerea este dirijata impotriva proprietarului actual. vreau sa cer instituirea sechestrului asigurator asupra acestui imobil, pentru a evita ca proprietarul sa poata instraina acest imobil. acest sechestru ar trebui sa dureze pe toata durata cercetarii penale si a procesului ulterior (penal si civil). se poate face asta? in ce conditii? cum trebuie sa procedez? cat ma va costa? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 20:23, 15 Februarie 2010
In primul rand, asigurati-va ca plangerea dvs. isi urmeaza cursul si politia dispune inceperea urmaririi penale. Daca vor aprecia ca litigiul e de natura civila, atunci vor solutiona dosarul dvs. cu propunerea neinceperii penale, pe care o va confirma ulterior si procurorul.
Daca aveti certitudinea ca plangerea va merge in instanta pentru judecarea persoanei impotriva careia ati formulat plangerea, puteti cere instituirea sechestrului asigurator si organele de ancheta sau instanta vor dispune aceasta masura legala.
multumesc pt raspuns. politia a inceput cercetarea penala. cred ca sunt suficiente probe pt ca persoana respectiva sa fie judecata pt inselaciune. respectiva persoana a fost capabila, antrenand si alte persoane, de a urzi si duce la bun sfarsit o inselatorie asa cum se vede doar prin filme. avand in vedere miza sunt sigur ca e capabila de a vinde imobilul rapid, a lua banii si a disparea.
Sechestrul asigurator se poate infiinta numai dupa inceperea urmaririi penale, fie de procuror, fie de instanta de judecata, conform dispozitiilor art. 163 si urm. C.pr.pen., la cererea partii civile sau din oficiu. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masura sechestrului asigurator dincagina dincagina Buna Acum aprox 1 luna si jumatate s-a dispus prin ordonanta emisa de catre procuror, masura sechestrului asigurator asupra unu bun aflat in proprietatea ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator asupra unui autoturism florindbro florindbro In cadrul unui dosar penal se poate cere instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism ce face obiectul unei inselaciuni? Daca da, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Sechestru asigurator dispus in faza de urmarire penala Andrei Koszti Andrei Koszti Speta e urmatoarea: din \"oficiu\" organele de urmarire penala se sesizeaza pentru o anumita infractiune de abuz in serviciu contra intereselor unei societati ... (vezi toată discuția)