avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Audiere martor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Audiere martor

Cum se audiaza un martor ( de buna voie / benevol si totodata membru direct cu una dintre parti ) pentru plangere penala si care sunt fazele prin care acesta trece de la politie - procuratura - tribunal
Ultima modificare: Joi, 28 Aprilie 2011
ContSters204223, utilizator
Cel mai recent răspuns: m.belu , utilizator 00:35, 29 Aprilie 2011
In prima faza este audiat de organul de urmarire penala-politist-,apoi de procuror-daca mai este cazul-,dupa care obligatoriu este audiat si de catre instanta.
Martorul este obligat,pe tot parcursul urmaririi si cercetarii penale,sa se prezinte ori de cate ori este citat.
neprezentarea martorlui in mod nejustificat atrage chiar emiterea unui mandat de aducere silita a acestuia in faza procesuala, iar in celelalte cazuri politia se poate depasa. Procurorul cu audierea martorilor.....hm....mai rar asa, in instanta am vazut cutuma interogarii acestora de proc.
cutuma interogarii acestora de proc. ce inseamna asta
a248615973 a scris:

Cum se audiaza un martor ( de buna voie / benevol si totodata membru direct cu una dintre parti ) pentru plangere penala si care sunt fazele prin care acesta trece de la politie - procuratura - tribunal

Un martor se audiaza conform procedurii penale indiferent in ce faza se face audierea : la politie, la parchet ori instanta!
Nu am inteles exprimarea" membru direct cu una dintre parti"! Daca este sot sau ruda apropiata se aplica prev art. 80 Cpp. Daca este minor, se aplica prev art 81 Cpp. Daca este o persoana care este obligata sa pastreze secretul profesional se aplica prev art 79 Cpp( Cod de procedura penala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns la cererile adresate procurorilor FRD FRD Am depus 2 cererii intr-un dosar penal ce se afla la politie .Cererile le-am adresat procurorului de caz si vizau audierea unui martor in care am solicitat sa ... (vezi toată discuția)
O intrebare... maryus334 maryus334 Salutare.Am si eu o intrebare.Am fost audiat la procuratura in calitate de martor intr-un dosar de tentativa de omor.Acum cred ca procesul se apropie si va ... (vezi toată discuția)