avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raspuns la cererile adresate procurorilor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Raspuns la cererile adresate procurorilor

Am depus 2 cererii intr-un dosar penal ce se afla la politie .Cererile le-am adresat procurorului de caz si vizau audierea unui martor in care am solicitat sa fiu prezent si eu ptr ai pune cateva intrebari si confruntarea mea ca parte vatamata cu un alt martor audiat. Am primit raspuns de la parchet ca cererile mele au fost transmise la politie ptr a se avea in vedere la solutionarea acestui dosar penal. Intrebarea este .Oare aceasta este procedura legala sau procurorul trebuia sa imi trimita acasa ceva, o rezulutie sau ordonanta daca imi admite sau nu aceste cereri?
Va multumesc.
Doar avocatul ales are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala, prin urmare si la audierea martorilor.O sa aveti posibilitatea sa ii puneti intrebari martorului daca ajunge dosarul in instanta, in faza de urmarire penala, organul de urmarire penala adreseaza intrebarile.
Organul de urmarire penala trebuie sa se pronunte prin ordonanta motivata asupra respingerii/admiterii cererii dvs privind confruntarea. Daca se admite, persoanele confruntate, cu incuviintarea organului de urmarire penala, au posibilitatea sa-si puna intrebari reciproce.
pai atunci ce rost mai au dispoz art 81al 1 lit g din cpp?sau nu este acesta cpp nou ?
Se aplica in faza de judecata, asa cum v-am spus, principiile specifice urmaririi penale sunt caracterul necontradictoriu, caracterul nepublic si caracterul preponderent scris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audiere martor ContSters204223 ContSters204223 Cum se audiaza un martor ( de buna voie / benevol si totodata membru direct cu una dintre parti ) pentru plangere penala si care sunt fazele prin care ... (vezi toată discuția)
Pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? eusaisapte eusaisapte pentru continuarea urmaririi penale organul de cercetare penala a emis un referat cu propunere? 1. am fost audiat in calitate de martor, desi organul de ... (vezi toată discuția)