avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Achizitii Publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Achizitii Publice

Buna ziua!
Apelez din nou la dvs. deoarece intotdeauna mi-ati dat indicatiile cele mai bune.
Am participat la o licitatie in asociere cu inca doua firme. Autoritatea contractanta imi solicita clarificari. Am depus un contract de lucrari incheiat intre unul dintre asociati si o alta firma. Autoritatea contractanta imi cere sa depun contractul incheiat intre firma respectiva si autoritatea contractanta cu care a incheiat contractul. Tin sa specific ca nu a fost un contract de subantrepriza, firma nu vrea sa ne de-a acel contract deoarece spun ca este confidential, nu vrea sa se stie valoarea cu care s-a incheiat contractul intre ei si autoritatea contractanta. Exista un temei legal prin care sa raspund autoritatii contractante sa le solicite direct firmei acel contract sau vreo lege prin care sa se reglementeze confidentilaitatea contractelor incheiate.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 13:18, 26 August 2010
Buna ziua !
Prin fisa de date a achizitiei autoritatea contractanta a impus conditiile de participare la licitatie . Probabil ca la capitolul "Capacitate tehnica si / sau profesionala" s-a solicitat prezentarea acelui contract (impreuna cu recomandarea din partea beneficiarului lucrarii ) , document pe care nu il puteti prezenta ..... Autoritatea contractanta nu poate obliga ofertantii sa prezinte acest document , rolul acesteia fiind de a solicita documentele ce lipsesc din documentatia depusa de ofertant , documente ce trebuie depuse in termen ....
Daca vreti ca dosarul/oferta sa nu fie respins/a ca neconforma faceti rost dvs. de acea copie de pe contract ....
Credeti ca daca autoritatea contractanta va solicita direct firmei respective prezentarea documentului aceasta il va depune ? Eu nu cred .....
Bafta !
Puteti solicita copie dupa contract autoritatii contractante in baza legii liberului acces la informatii.
elyababau a scris:

Puteti solicita copie dupa contract autoritatii contractante in baza legii liberului acces la informatii.

Da , se poate , dar ce facem cu clauza de confidentialitate pe care o contine contractul ? Contractul e "legea partilor" , nu ?
iarina_73 a scris:

Am depus un contract de lucrari incheiat intre unul dintre asociati si o alta firma. Autoritatea contractanta imi cere sa depun contractul incheiat intre firma respectiva si autoritatea contractanta cu care a incheiat contractul.

Inteleg ca asociatul a incheiat un contract de lucrari cu o alta firma ."Firma" a incheiat la randul ei un alt contract cu o AC?
Dvs. ati prezentat acel contract incheiat intre asociat si Firma.
1.Pai in contractul dintre asociat si Firma nu scrie si valoarea lui?
2. De ce , in acest caz autoritatea va mai cere si contractul dintre Firma si AC ??? Treaba lor este contractul dintre asociat si Firma, nu dintre Firma si AC!

Nu Firma participa la licitatie, deci nu au de ce sa il ceara.

Intr-adevar, conform HG925 art.11, alin.3 se pot cere clarificari de la ofertant sau de la autoritati competente, dar nu de la operatori economici privati si nu daca nu au relevanta in demonstrarea capacitatii ofertantului de a efectua contractul.

Asta daca am inteles eu bine situatia prezentata.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
vlad nicolae, moderator
vlad nicolae a scris:

iarina_73 a scris:

Am depus un contract de lucrari incheiat intre unul dintre asociati si o alta firma. Autoritatea contractanta imi cere sa depun contractul incheiat intre firma respectiva si autoritatea contractanta cu care a incheiat contractul.

Inteleg ca asociatul a incheiat un contract de lucrari cu o alta firma ."Firma" a incheiat la randul ei un alt contract cu o AC?
Dvs. ati prezentat acel contract incheiat intre asociat si Firma.
1.Pai in contractul dintre asociat si Firma nu scrie si valoarea lui?
2. De ce , in acest caz autoritatea va mai cere si contractul dintre Firma si AC ??? Treaba lor este contractul dintre asociat si Firma, nu dintre Firma si AC!

Nu Firma participa la licitatie, deci nu au de ce sa il ceara.

Intr-adevar, conform HG925 art.11, alin.3 se pot cere clarificari de la ofertant sau de la autoritati competente, dar nu de la operatori economici privati si nu daca nu au relevanta in demonstrarea capacitatii ofertantului de a efectua contractul.

Asta daca am inteles eu bine situatia prezentata.

Stimabile , este vorba de neprezentarea contractului despre care grupul de firme asociat a facut vorbire in oferta depusa ....si astfel nu poate fi depus alt contract De regula , asocierile se fac tocmai in ideea ca 1 singura firma nu indeplinea toate conditiile impuse de autoritatea contractanta si cred ca ne aflam in aceeasi situatie si in cazul de fata .
Calitatea de ofertant o are asociatia (firmele care au facut oferta comuna) si de aceea sunt incidenta prevederile art.11(3) ale HG 925 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociere licitatie huminiuc huminiuc Buna ziua, In legislatie se prevede faptul ca la participarea in asociere la licitatii publice,resursele grupului se cumuleaza;este valabil si in cazul ... (vezi toată discuția)
Asociere licitatie ibitza78 ibitza78 Buna ziua! La o licitatie deschisa participam in asociere cu o firma de leasing X. Atat liderul asocierii, noi, cat si asociatul X am uzat de dreptul ... (vezi toată discuția)
Imputernicire semnare acte subcontractant - urgent twisted111 twisted111 Buna ziua, Am participat la o licitatie deschisa in calitate de lider de asociere. Autoritatea contractanta printr-o solicitare de clarificari indica ... (vezi toată discuția)