avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

ce documente imi trebuie ptr partaj,unde se depun si daca este necesar sa angajej un avocat _ cu avocat cit ma costa iar fara avocat cit? { aproximativ} multumesc
Cel mai recent răspuns: Mihai Vaduva , Avocat 11:01, 17 August 2010
-hotarare def. de divort, copie
-copii ale actelor de proprietate ale bunurilor care se predind a fi partajate
- dovezi ale contributiiei majoritare sau exclusive a unuia dintre soti la achizionarea bunurilor
- taxa timbru si timbru judiciar
Cu avocat, minim 1000 lei, insa depinde de locatia procesului, de valoarea si numarul bunurilor.
Fara, aveti de platit doar taxele de timbru.
Eu va recomand sa apelati la un avocat daca e vorba de un partaj in contradictoriu.
problemele juridice ce apar in cursul solutionarii unei actiuni de partaj sunt destul de complexe, astfel incat va recomand sa consultati un avocat chiar inainte de redactarea actiunii; onorariile avocatiale difera, iar taxa de timbru este de 3% din valoarea bunurilor supuse partajului, ce se achita indiferent daca angajati avocat sau nu ; se poate pune problema si a efectuarii unor expertize judiciare, al caror onorariu va fi suportate tot de d-voastra, sau daca va intelegeti, in parti egale cu fostul sot.
avocat Cristina Popescu
In plus fata de cele enumerate de Cristina, trebuie formulata si cererea de chemare in judecata, care, de regula, se redacteaza de catre un avocat.
In ceea ce priveste onorariul, acesta se stabileste de catre avocat impreuna cu clientul, in functie natura pricinii si de munca depusa de avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj luminita_gab luminita_gab buna ziua! va rog lamuriti-ma in problema partajului! care sunt pasii ce trebuie sa ii urmez, ce taxe trebuie sa platesc ? (vezi toată discuția)
Partaj norocel_bab norocel_bab Buna seara.Doresc sa stiu ce acte sunt necesare intr-un partaj ? Daca cel care are copilul in intretiner poate sa ridice pretentii la o cota mai mare in partaj ... (vezi toată discuția)
Partaj prin tribunal sau notariat? kdoina2007 kdoina2007 Buna ziua, Acum doua zile ceream un sfat cu privire la termenul in care poate judecatoria sa motiveze divortul. Am vazut si multumesc pentru raspuns, ca acest ... (vezi toată discuția)