avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Ce inseamna preluarea firmelor cu datorii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Ce inseamna preluarea firmelor cu datorii

Buna ziua,
Am tot vazut anunturi de gen "preluam firme cu datorii la stat sau privat". Ce presupune aceasta preluare? Care e castigul acestor firme? Ce responsabilitati mai raman vechiului administrator?

Multumesc,
Mihai
Cel mai recent răspuns: alberto_e60 , utilizator 21:16, 19 August 2010
Preluarea aceasta se plateste destul de bine. Cel ce o vinde are datorii pe care nu doreste sa le achite, cel ce o cumpara nu are nimic pe numele lui, e de acord sa o preia cu toate datoriile si are nevoie de bani.
Vechiul administrator raspunde pentru perioada cat a fost administrator.
Insa acum e mai greu sa se vinda, s-a schimbat putin procedura, in sensul ca dureaza mai mult, se publica in M.Of., asociatii noi vor cunoaste toate datoriile astfel.
si eu credeam ca noua lege presupune ca fiecare administrator raspunde pentru mandatul sau.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preluare firme cu datorii Diakat Diakat Buna ziua Va rog sa ma lamuriti daca la noi in tara se pot prelua firme cu datorii de catre alte firme. Intreb acest lucru deoarece am vazut mai multe ... (vezi toată discuția)
Munca in plus cathy1220 cathy1220 Buna ziua, Fratele meu lucreaza la o firma privata. Clientul firmei a cerut sa preia atributiile unui angajat de al lor care a fost dat afara. In momentul ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma cu datorii ajutor goldstar9 goldstar9 Buna ziua ,daca firma X (SRL)are o datorie de 7000lei la o persoana in urma unui proces ,(pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale) Poate X ... (vezi toată discuția)