avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Preluare firme cu datorii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Preluare firme cu datorii

Buna ziua

Va rog sa ma lamuriti daca la noi in tara se pot prelua firme cu datorii de catre alte firme. Intreb acest lucru deoarece am vazut mai multe anunturi, iar eu detin o firma cu datorii si as vrea sa stiu cum se procedeaza sau daca este legal.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Herra_ , utilizator 13:38, 27 Ianuarie 2014
Puteti vinde cotele sociale unei societati, nu exista nicio prevedere legala care s-o interzica. In cazul vanzarilor anuntate pe internet, firma ca cumpara cotele va cere o suma de bani ca sa preia datoriile (platiti dumneavoastra si nu ei va platesc cotele).
Atentie, daca societatea in acest moment este in stare de insovabilitate si la un eventual faliment viitor se constata ca sunteti responsabil ca administrator pentru aceasta situatie, va va fi atrasa responsabilitatea civila ( veti raspunde cu bunurile personale ) .
Inainte de a face un asemenea pas, cereti sfatul unui avocat si a unui expert contabil.
daca nu ati rezolvat cu societatea, v-o preiau eu contra unui comision negociabil! cesiunedatorii@yahoo.com tel 0725699330
Sa nu faceti imprumut bancar intre etapele cesiunii.
Veti ramane si cu datorii si cu imprumut!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Predare societate cu datorii la buget arsh arsh va salut pe toti am o societate comerciala in care sunt unic asociat si administrator care a acumulat datorii la buget ce riscuri exista in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma cu datorii ajutor goldstar9 goldstar9 Buna ziua ,daca firma X (SRL)are o datorie de 7000lei la o persoana in urma unui proces ,(pentru ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale) Poate X ... (vezi toată discuția)
Predare firma geolim geolim am o firma cu datorii catre stat si vreau sa o predau.Am inteles ca sunt firme care preiau prin cesionare sau alte solutii.Vreau si eu un sfat cum sa procedez ... (vezi toată discuția)