avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... pozitie la primarie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

pozitie la primarie

Eu si sotul meu avem domicilii diferite, astfel ca din start ni s-au facut 2 pozitii separate. Dat fiind faptul ca avem peste 10 proprietati cladire si 100 ha teren eu 60 el, acum domnii doresc sa ne faca aceeasi pozitie. N-ar fi nici o problema daca , in situatia de fata primele 3 cladiri mi le impoziteaza treptat ~ mai mult cu 60%, 150%, 300% iar si dansul este impozitat tot treptat. In urma constituirii unei singure pozitii as avea doar o singura data majorarea treptata urmand ca de la a treia locuinta sa fiu impozitata cu 300 %. Mentionez ca scopul inspectorilor fiscali nu este atat constituirea unei singure pozitii, deoare terenurile imi raman tot separate cat impozitarea "corecta" in termenii lor.
Se poate ca sa platesc cota parte din impozit fara a ma comasa cu a sotului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 12:11, 17 August 2010
Buna ziua !
Raspunsul la intrebarea dvs. il puteti afla singur/a astfel :
- daca bunurile sunt proprietate comuna trebuie deschis un singur rol fiscal/agricol ;
- daca unele dintre bunuri sunt proprietate proprie numai a unuia dintre soti atunci trebuie deschise roluri separate pentru cei 2 soti : un rol comun cu bunurile proprietate comuna si un rol separat pt bunurile proprietate personala ale sotului respectiv .
In raport de raspunsul anterior veti achita si impozitul aferent .
Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La impozitare se percepe impozit marit pt. a doua locuinta sau a doua proprietate? floricu67 floricu67 buna ziua. am o mare nedumerire vis a vis de modul de interpretare a prevederilor in ceea ce priveste impozitarea pentru a doua proprietate.concret detin un ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit a doua locuinta ASIS de SIRIA ASIS de SIRIA Impreuna cu sotul meu detinem 2 locuinte ,pe prima doar eu am mutatie iar pe a doua doar sotul si fica noastra ,fiecare locuim unde avem mutatia .Trebuie sa ... (vezi toată discuția)