Eu si sotul meu avem domicilii diferite, astfel ca din start ni s-au facut 2 pozitii separate. Dat fiind faptul ca avem peste 10 proprietati cladire si 100 ha teren eu 60 el, acum domnii doresc sa ne faca aceeasi pozitie. N-ar fi nici o problema daca , in situatia de fata primele 3 cladiri mi le impoziteaza treptat ~ mai mult cu 60%, 150%, 300% iar si dansul este impozitat tot treptat. In urma constituirii unei singure pozitii as avea doar o singura data majorarea treptata urmand ca de la a treia locuinta sa fiu impozitata cu 300 %. Mentionez ca scopul inspectorilor fiscali nu este atat constituirea unei singure pozitii, deoare terenurile imi raman tot separate cat impozitarea "corecta" in termenii lor.
Se poate ca sa platesc cota parte din impozit fara a ma comasa cu a sotului?
Buna ziua !
Raspunsul la intrebarea dvs. il puteti afla singur/a astfel :
- daca bunurile sunt proprietate comuna trebuie deschis un singur rol fiscal/agricol ;
- daca unele dintre bunuri sunt proprietate proprie numai a unuia dintre soti atunci trebuie deschise roluri separate pentru cei 2 soti : un rol comun cu bunurile proprietate comuna si un rol separat pt bunurile proprietate personala ale sotului respectiv .
In raport de raspunsul anterior veti achita si impozitul aferent .
Numai bine !