avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... salarii compensatorii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

salarii compensatorii

buna ziua,
mama mea beneficiaza de somaj si a primit si 8 salarii compensatorii, un salariu compensatiu este in valoare de 666.4 ron insa ea mai primeste doar 444 ron, de la fabrica i se spune ca se opresc taxe la stat, este legal asa ceva?eventual daca puteti sa mi spuneti ce taxe si impozite i se opresc? multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:10, 17 August 2010
1. Pentru salariile compensatorii salariatului i se retin impozitul pe venit si contributiile legale pentru pensie si sanatate. Nu se retine contributia pentru somaj.
2. Contabilul firmei trebuia sa ii spuna aceste lucruri.
si este legal sa i se opreasca contributia la pensie si sanatate si la ajutorul de somaj si la salariile compensatorii?ideea este ca cei de la firma nu vor sa le dea date exacte
1. Cred ca nu ati citi cu atentie ce am raspuns eu mai sus:
1. Pentru salariile compensatorii salariatului i se retin impozitul pe venit si contributiile legale pentru pensie si sanatate. Nu se retine contributia pentru somaj.
2. Contabilul firmei trebuia sa ii spuna aceste lucruri.

2. Sesizati ITM ca angajatorul refuza sa va dea date cu privire la retinerile din salarii compensatorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu octaviuss octaviuss buna ziua ! as dori sa va intreb daca e corect sa imi opreasca impozitul pe salar din remuneratiile lunare desi sunt inca in proba si nu am angajare ... (vezi toată discuția)
Contributie catre casa de sanatate nelu_63 nelu_63 Buna seara, In luna iunie 2010, din cauza unor grave probleme de sanatate , am fost nevoit sa ma pensionez. La plecarea din unitatea bancara unde am lucrat , ... (vezi toată discuția)
Despre salariul compensator(disponibilizare) corina.trandafir corina.trandafir 1.Salariul compensator este obligatoriu sa fie trecut in statul de plata(rubrica alte drepturi)? Se impoziteaza la fel ca un salariu normal?se platesc din el ... (vezi toată discuția)