avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mutare CAPITAL SOCIAL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mutare CAPITAL SOCIAL

Buna ziua,

Ma intereseaza care sunt pasi de urmat pentru a transfera capitalul social al unui SRL de la banca X la banca Y (mentioneza ca la infintarea SRL-ului capitalul social a fost depus si declarat la RECOM ca fiind la banca X, in prezent vreau sa inchid contul la banca X si sa transfer capitalul social la banca Y), multumesc.

Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:58, 17 August 2010
Capitalul social se poate scoate imediat dupa infiintarea firmei, deci nu sunt probleme cu mutarea. Nu conteaza ca la ONRC s-au depus foi de varsamant capital la banca X sau Y. Oricum dupa infiintarea societatii trebuie mers cu certif. de inmatriculare si cu certif.constator la banca pt. transformarea contului de capital social in unul curent.Dv. veti merge si veti ridica capitalul si ii veti depune la alta banca, daca asa doriti. Aveti grija ca treb. mers la banca in 15 zile de la infiintarea societatii, in caz contrar va va trebui un alt certificat constatator pt. a putea ridica capitalul social.
As vrea sa detaliez putin,

in momentul de fata am conturi la 2 banci (X si Y), doresc sa inchid contul de la banca X (unde initaial am avut capitalul) si sa folosesc contul Y, am inteles de la dvs ca pentru acest lucru nu trebuie decat sa inchid contul X si gata, fara sa mai instintez RECOM-ul sau fara ca in contul bancii Y sa vars efectiv cuantumul capitalului social, cu rugamintea sa imi spuneti daca am inteles corect.
(mentionez ca capitalul social nu mai este in contul bancii X)

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Badger, utilizator
Nu, nu trebuie sa instiintati ONRC sau sa varsati in alt cont cuantumul capitalului social. Ati inteles bine.
La ONRC trebuie sa faceti dovada ca aveti capital social. Nu intereseaza la cate banci sau la ce banca anume aveti contul. Pentru inchidere nu trebuie sa anuntati ONRC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)
Completare capital social ContSters288257 ContSters288257 Buna seara, Nu reusesc sa-mi lamuresc o chestiune privitoare la completarea capitalului social? Un SA a emis la constituire 90.300 actiuni x 1 leu = ... (vezi toată discuția)
Marire de capital social viorica ama viorica ama Conform act aditional nr 1/21.12.2009 am participat la o soc.com. (SRL cu asociat unic) pentru marire de capital social cu aport in numerar, astfel ... (vezi toată discuția)