avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Completare Capital Social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Completare Capital Social

Buna seara,

Nu reusesc sa-mi lamuresc o chestiune privitoare la completarea capitalului social?
Un SA a emis la constituire 90.300 actiuni x 1 leu = capitalul social subscris este de 90.300 lei. Atunci s-au si varsat 30.100 lei.

Pentru completarea capitalului (varsarea integrala a celui subscris), care sunt pasii de urmat? Si-n lege si la ONRC gasesc doar indrumari pentru majorare capital social, nu si pentru completare.

Ma repet, dar va rog sa retineti ca nu se majoreaza capitalul social, ci doar se completeaza o parte din cel subscris la infiintare.

Peste 1-2 luni urmeaza o alta completare a capitalului social (care inseamna varsarea integrala a capitalului subscris).

In concluzie, care sunt pasii de urmat? Trebuie de fiecare data urmatii pasii uzuali:
- hotarare AGE
- deschidere cont de capital social
- act constitutiv actualizat
- cerere mentiuni si inregistrarea documentelor la ONRC?

Mentionez ca banca-mi inchide de fiecare data contul de capital social, dupa ce-mi transfera banii in contul curent (asta bineineteles, dupa instiintarea si ok-ul de la ONRC).

Multumesc mult pentru orice raspuns!

Alte discuții în legătură

Srl-majorare capital social. in ce termen? adela05 adela05 La un SRL, hotararea prin care se face majorare de capital social, trebuie sa fie o hotarare a adunarii generale sau extraordinare? De asemenea, tot la ... (vezi toată discuția)
Majorare capital social-diminuare cs danyyss danyyss Buna ziua, A fost efectuata o majorare de capital la o Sociatate pe actiuni in 2007 prin aplicarea articolului ” Actiunile emise in schimbul aporturilor ... (vezi toată discuția)
Cont bancar capital social Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! În cazul infintarii unui SRL la care se stabileste un capital social de 200 lei acesta se depune (se varsa) in contul curent deschis la o banca si ... (vezi toată discuția)