avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune contestata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune contestata

Buna seara,
se poate contesta o succesiune si poate fi modificat un certificat de mostenitor, astfel incat bunurile imobile sa fie impartite in mod egal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 4 Octombrie 2007

Fara detalii eu una nu pricep mare lucru din ce doriti dvs.

Oricum, cotele legale se raporteaza la intreaga masa succesorala. Nu poate fi o cota din bunurile mobile si o alta din bunurile imobile. (asta doriti?).

emilia_vasile2003 a scris:

Buna seara,
se poate contesta o succesiune si poate fi modificat un certificat de mostenitor, astfel incat bunurile imobile sa fie impartite in mod egal?
Va multumesc.

Cei care se consideră vătămaţi în drepturile lor prin emiterea certificatului de moştenitor pot cere instanţei judecătoreşti anularea acestuia şi stabilirea drepturilor lor, conform legii. Până la anularea sa prin hotărâre judecătorească, certificatul de moştenitor face dovada deplină în privinţa calităţii de moştenitor şi a cotei sau bunurilor care se cuvin fiecărui moştenitor în parte.
În cazul anulării certificatului de moştenitor, notarul public va elibera un nou certificat, pe baza hotărârii judecătoreşti definitive şi irevocabile. În acest scop, instanţelor judecătoreşti le revine obligaţia de a trimite la biroul notarului public competent în soluţionarea cauzei copie de pe hotărârea rămasă definitivă şi irevocabilă, împreună cu dosarul notarial, dacă a fost cerut în timpul judecăţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune, ascundere mostenitori amalia94 amalia94 Buna ziua, am o intrebare: tatal meu a decedat si am aflat abia dupa un an ( Mentionez ca tata s-a- despartit de mama in urma cu mult timp) .Actuala sotie a ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara anuntarea celorlati mostenitori zoe2015 zoe2015 Suntem 3 frati, unul dintre ei a deschis succesiunea fara a ne anunta pe toti obtinand drepturile din masa succesorala si a celorlalti frati. Nu cunoastem in ... (vezi toată discuția)
Se poate ca soacra mea să se declare singura moștenitoare a soțului ei, omițând cei doi copii pe care i-a avut în timpul căsniciei? rycy rycy Bună ziua. Soacra mea a făcut acte la primărie trecând toată averea soțului ei pe numele ei eliminând cei doi copii ca ea să rămână singura ... (vezi toată discuția)