avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... schimb locuinte prin avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

schimb locuinte prin avocat

Buna ziua! Va rog sa ma informati in legatura cu cea mai avantajoasa solutie din punct de vedere financiar in privinta unui schimb de locuinte. Am inteles ca acest schimb s-ar putea face si prin intermediul unui avocat, nu neaparat la notar. Ce neajunsuri are aceasta solutie si care este procedura daca as apela la un avocat? Astept cu mult interes raspunsurile dumneavoastra. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexaonix , utilizator 07:05, 18 August 2010
Avocatul va poate intocmi contractul de schimb de locuinte, ceea ce va deduce din cheltuielile de la notariat. In acelasi timp, daca apelati la serviciile unui avocat acesta va poate prezenta, in mod clar, drepturile si obligatiile ce izvorasc din acest posibil contract. Oricum contractul va fi autentificat la notariat, dar este de preferabil intotdeauna sa apelati la un avocat, pentru considerentele mentionate anterior.

O seara frumoasa!
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
actele redactate de avocat pot fi doar atestate de acesta.. Schimbul de locuinte va fi valabil doar daca priveste doua apartamente ce nu au in proprietate si terenul aferent imobilului.. daca in contractele prin care s-au achizitionat respectivele apartamente se specifica faptul ca terenul este in folosinta, atunci se poate face schimbul si prin avocat.. daca nu, va fi mai complicat dar nu imposibil...
In momentul de fata este in vigoare o OG care prevede ca orice imobil se va vinde doar prin acte autentice la notar, indiferent daca se transmite ori nu si teren. (cum sunt apartamentele construite pe timpul lui Ceausescu, cu teren in folosinta)X-(
OG este data de guvernul Tariceanu
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
Buna seara.

Va multumesc mult tuturor pentru promptitudinea raspunsurilor. Mentionez ca schimbul despre care vorbesc este reprezentat de o casa, anexele si terenul aferent, in proprietatea tatalui meu, respectiv un apartament, proprietatea unei doamne. Sa presupun ca nu vor fi probleme daca persoana care se va ocupa de actele schimbului si tot ce tine de asta, mersul pe la notar etc etc vor fi redactate si intermediate etc de un avocat, din intamplare nas al fiului doamnei in cauza? Am inteles telefonic de la dl avocat ca toata tevatura cu actele va dura aproximativ 1 luna. Puteti va rog confirma sau infirma informatia? In alta ordine de idei, intalnirea cu dumnealui este maine dimineata, din acest motiv v-am consultat, doresc sa fiu bine informata inainte de a ne prezenta. Knowledge is power. ;) Incerc sa previn orice problema juridica ce ar putea aparea ulterior. Dat fiind desi initial trecem pe la avocat, dar apoi trebuie incheiata forma autentica dupa care intabularea, si deci tot la notar se ajunge, nu e mai avantajos din punct de vedere al taxelor si al onorariului sa se apeleze doar la notar? Cu toate acestea, taxa si onorariul la avocat i-ar costa pe cei in cauza semnificativ mai putin decat la notar, fiind de altfel si singurul motiv pentru care opteaza pentru aceasta varianta. Exista un catch/ siretlic si nu il vad eu? Ma pot astepta la surprize neplacute?

Din nou, multumesc mult tuturor.

O seara frumoasa!
este real ce v-a spus avocatul dvs. mult succes!

Alte discuții în legătură

Acontractul de vanzare cumparare a unui apartament se poate face si de catre un avocat?ce onorarii sunt? ancutica ancutica Doresc sa vand un apartament cu 2 camere si as dori sa stiu daca actele le pot incheia si la un avocat;ma gandesc ca au onorarii mai mici. (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul unui schimb de locuinte? michelle_ax michelle_ax Care este modalitatea de a incheia legal un schimb de locuinte? se fac 2 contracte de vanzare-cumparare sau exista vreun tip de contract special pentru acest ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament prin avocat sau notar ? marius.m marius.m Cum sa cumpar un apartament, prin avocat sau prin notar ? Am stabilit ca eu platesc taxele \'notariale\'. S-ar parea ca vanzarea facuta prin avocat este mult ... (vezi toată discuția)