Mama mea a parasit Romania in 1972. Actual suntem stabiliti in Israel. Conform legilor de atunci a fost nevoita sa predea cartea de munca la serviciul de cadre. Ultima intreprindere la care a lucrat in Bucuresti, s-a desfiintat de mult. Intreprinderea s-a chemat "Combustibilul" si a avut sediul pe fosta strada "13 Decembrie". Astazi se cheama , cred , Campineanu.
1. Cui trebuie sa ma adresez pentru a gasii cartea de munca a mamei mele ?
2. Exista anumite acorduri intre Romania si Statul Israel in privinta pensiilor ?
1. Te poti adresa Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti cu sediul in strada Radu Voda nr.26-26A, sector 4 pentru a vedea ce s-a intamplat cu cartea de munca a mamei tale.
2. pe site-ul Casei Nationale de Pensii poti gasi unele convenţii de reciprocitate în domeniul asigurărilor sociale.
Potrivit Legii nr.19/2000, constituie stagiu de cotizare perioadele în care persoanele au plătit contribuţii de asigurări sociale în sistemul public din România, precum şi în alte ţări, în condiţiile stabilite prin acordurile sau convenţiile internaţionale la care România este parte.