avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Buna ziua . As vrea sa va intreb daca la ultima infatisare de divort avocatul meu a intocmit o conventie scrisa de mina intre mine si fostul meu sot , prin care fostul sot se angaja sa-mi lase apartamentul cu bunurile din el achizitionat in timpul casatoriei noastre , pensie alimentara in valoare de 15 mil.lei vechi pt. cei doi copii minori , o datorie de 200 mil.lei vechi tot din timpul casatoriei( pt.care nu am avut un act incheiat cu fostul sot ci doar verbal) si o masina achizitionata in leasing pe firma sotului meu ( firma la care este unic asociat si administrator ) este valabila in instanta . Mentionez ca acesta conventie nu a fost autentificata la notar , nu este semnata de avocat ci doar de mine , fostul meu sot si citita si semnata de noi in prezenta a doi martori . El nu a respectat nimic din acesta conventie spunindu-mi ca nu are valabilitate in instanta . As putea sa folosesc acesta conventie sa-l actionez in instanta pt.a obtine bunurile mentionate in ea sau macar o parte din ele ?
Cel mai recent răspuns: Alin Paidiu , Avocat 20:40, 17 August 2010
aceasta tranzactie este valabila.ea trebuie prezentata judecatorului.
daca conventia respectiva a fost semnata in fata instantei sau prezentata instantei pentru a se lua act de ea si obtine o hotarare de expedient atunci e valabila.. daca nu, e oricum valabila dar trebuie sa faceti proces separat
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Petre Enache, Avocat
Conventia nu a fost semnata si citita in fata instantei ci doar in fata avocatului , martorilor , in biroul avocatului .
Sa ma ierte colegii dar ....
Daca obiectul litigiului este desfacerea casatoriei nu vad cum sa ia instanta act de un partaj al unor bunuri atat vreme cat instanta nu este investita cu un astfel de capat de cerere. -adica cu partaj-.
Ar putea lua act de ea -de conventia din inscris- .. eventual in privinta pensiei si intelegerii de a incredinta minorii ....si daca sotul este prezent pentru a confirma acest inscris. Altfel judecatorul de unde sa stie ca inscrisul poarta semnatura sotului?
Din ceea ce spuneti dvs. nu a fost semnata in fata instantei ci in prezenta a doi martori ...
Sigur, de inscris va puteti folosi intr-un eventual dosar de partaj dar nu are valoare absoluta ci doar un inceput de proba care trebuie coroborat cu alte inscrisuri.
Parerea mea ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locuinta! gyna60 gyna60 Acum 5 luni am divortat de sotul meu dupa ce am fost despartita 3 ani(el s-a mutat la amanta si a facut si un copil cu ea innaintea divortului!)Dupa ce in ... (vezi toată discuția)
Partaj pilgrim pilgrim Va rog sa ma ajutati intr-o problema de partaj (daca se poate numi asa). Am stat cu cineva 7,5 ani in concubinaj. Locuiam in apartamentul meu, achizitionat ... (vezi toată discuția)
Tranzactie bunuri Orieta Orieta In iunie 2011 in paralel cu divortul ,am facut tranzactie in ceea ce priveste partajul bunurilor mobile si imobile,finalizat printr-un act cu data certa la ... (vezi toată discuția)