avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... MOSTENIREA SOTULUI ESTE BUN COMUN IN TIMPUL CASAT.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

MOSTENIREA SOTULUI ESTE BUN COMUN IN TIMPUL CASAT.

BUNA ZIUA, APARTAMENTUL IN CARE LOCUIM A APARTINUT PARINTILOR SOTULUI MEU . SUMTEM CASATORITI DE 11 ANI. AM FACUT SUCCESIUNEA DUPA TATAL LUI , MAMA LUI FIIND IN VIATA , SORA SI CU MAMA AU CEDAT IN FAVOAREA LUI DREPTURILE LOR CU CONDITIA CA MAMA SA FIE INTRETINUTA DE NOI. ACESTE PROCEDURI AU FOST FACUTE DE ANUL TRECUT 2006 SI LA COSTURILE NECESARE AM CONTRIBUIT IMPREUNA , DE FAPT TOT CE S-A FACUT IN CASA AM FACUT IMPREUNA.
ACUM IN ACTE APARE DOAR SOTUL MEU . VREAU SA STIU DACA SE CONSIDERA BUN COMUN IN TIMPUL CASATORIEI SI DACA EU AM DREPTURI DE PROPIETAR CA SI EL CHIAR DACA NU E SPECIFICAT IN ACTE.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:49, 6 Octombrie 2007
Conform art. 31 lit. b din Codul Familiei bunurile dobândite în timpul cãsãtoriei prin mostenire, legat sau donatie, sunt bunuri proprii ale sotului.

CARMEN MAFTEIU a scris:

AU CEDAT IN FAVOAREA LUI DREPTURILE LOR CU CONDITIA CA MAMA SA FIE INTRETINUTA DE NOI.


Cum s-a produs acesta cedare? Si in ce act se gaseste conditia intretinerii?
Exista un certificat de mostenitor in care ele apar ca au renuntat la mostenire? Sunt trecute ca mostenitore in certificat si a avut loc o impartire? Sau s-a facut cumva un contract de intretinere? Incercati sa dati mai multe detalii.
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2007
romascanu, moderator
DAR EL POATE SA FACA LA NOTARIAT UN ACT IN CARE SA CEARA SA FIM TRECUTI AMANDOI CA PROPIETARI ? CE COSTURI AR FII INCLUSE ?
Vazura-ti ce v-am intrebat eu?
N-avem cum sa va raspundem la intrebari daca nu putem pricepe problema din cauza lipsei detaliilor necesare.

Nici actul de acceptare a succesiuni si nici cel de renuntare nu pot fi facute sub conditie.

De aceea, conditia intretinerii despre care vorbiti mai sus (daca ea exista intradevar scrisa pe undeva) ma duce cu gandul la faptul ca, in afara de certificatul de mostenitor dupa tatal sotului, ar trebuie sa mai existe si un alt act in care sa fi putut fi prevazuta acea conditie a intretinerii.

Cand s-au terminat procedurile despre care vorbiti, sotul dvs a iesit de la notar avand doar un certificat de mostenitor dupa tata sau mai are si un alt petec de hartie botezat altfel in care exista conditia intretinerii? (donatie, contract de intretinere) Puteti sa raspundeti?
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2007
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare testament mariusgoaga mariusgoaga buna seara, intimpin urmatoare situatie: matusa mamei mele mi-a lasat prin testament un apartament,(testamentul facut de mina,am fost la examenul grafolog si ... (vezi toată discuția)
Vinzare sau donatie !? sleo sleo buna ziua tuturor ! ca mai tot romanul mai devreme sau mai tarziu te lovesti de acte,notar ,etc. se poate sa primesc si eu un sfat sau chiar o ... (vezi toată discuția)