avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte succesiune

Mama a decedat in 2018, eu sunt singurul copil. La data decesului mama era casatorita. Nu am dezbatut succesiunea pentru ca sotul ei avea domiciliul in alta tara si nu a ramas aici sa finalizam partea de acte. Bunurile mamei sunt reperezentate de o casa primita prin donatie de la tatal sau ( bunicul meu care traieste si azi)- in actul de donatie nu stiu sa existe o clauza privitoare la revocarea donatiei in caz de deces al donatarei. S-a pus doar uzufruct pe bunicul meu. M-am gandit ca au trecut mai mult de 4 ani si ar fi cazul sa ma ocup de succesiune. Am scos un CF al casei ( bunicul locuieste acolo) ca sa constat ca din anul 2021 mama nu mai e proprietar in acte ci apare in CF ca proprietar bunicul, in CF specificandu-se: ,,dobandire prin succesiune- tata". ??? Apoi, dupa un an, bunicul a facut contract de intretinere o doamna, cedand casa... Eu ma intreb ce succesiune a dezbatut bunicul meu, daca eu si sotul mamei avem calitate de succesori de drept, iar el nu avea nici un drept de a mosteni, in conditiile in care exista fiul si sotul decedatei. Nu stiu cum sa apuc problema, nu am acces la nici un act al mamei , eu posed doar copia certificatului ei de deces si o copie dupa actul de donatie, sper, integrala...Ideea e ca as dori sa ma luminati daca pot solicita notarului la care s-a facut succesiunea, copii dupa certificatul de mostenitor si dupa actele din dosarul sau, fiindca vreau sa solicit anularea in instanta a acestui certificat. Nu ma pot adresa instantei daca nu am acte. Ma gandeam ca ma voi lovi de clauza de confidentialitate la notar, dar azi cineva mi-a spus ca notarul e obligat prin lege sa imi livreze copii dupa actele notariale, intrucat am drept legal de mostenitor. Este adevarat? Cum ma sfatuiti sa apuc problema?

Alte discuții în legătură

Dezbatere moștenire. care este procedura de cedare a cotelor? Macovei Șt. Macovei Șt. Tatal meu a decedat acum trei saptamani. A ramas mama si noi, patru frati. Vrem sa dezbatem mostenirea, trei dintre noi cedând partea noastra celui de-al ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face succesiunea? gyulia22 gyulia22 Bunica decedata, sora mamei(fara sot ) impreuna cu singurii cei doi copii decedati, fratele mamei cu renuntare expressa la succesiunea mamei, mama singura ... (vezi toată discuția)
Donatie caddya89 caddya89 Daca unicul mostenitor al mamei sale detine doar certificatul de deces, fara sa fi facut dezbaterea succesiunii, este posibil ca el sa doneze unei terte ... (vezi toată discuția)