avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie

Cum as putea calcula manual o pensie partial anticipata pentru limita de varsta, cu stagiu partial de grupa 2-a de munca ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 09:37, 18 August 2010
Fara gluma, daca iti cumperi o brosura cu Legea 19/2000, norme de aplicare a acesteia si alte anexe, cred ai putea sa incerci, dar nu-ti garantez ca vei putea obtine un rezultat corect. Incearca!
1. Daca aveti rabdare si timp si stati bine cu nervii puteti sa calculati (dupa ce studiati bine legea, asa cum v-a zis @cazacioc).
2. Calculul se face printr-un algoritm, pe calculator. Ce trebuie sa verificati dvs. este sa comparati datele din carnetul de munca cu datele din buletinul de calcul (introduse de Casa de Pensii in algoritm). Daca sunt bine preluate datele atunci si rezultatul final este bun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada vechime in munca schumy1969 schumy1969 înregistrările din cartea de munca constituie vechime in munca? zilele, lunile si anii trecuții în cartea de munca trebuie sa apara si in decizia de ... (vezi toată discuția)
Care este modalitatea de pensionare si la ce varsta? anca petcu anca petcu Buna ziua. Ma aflu in urmatoarea situatie: femeie, nascuta pe 6.03.1964, o vechime pe cartea de munca de 26 ani/6 luni/23 de zile (perioada septembrie ... (vezi toată discuția)
Am ieșit la pensie anticipata partiala în 2004 după legea ... krystal50 krystal50 Am ieșit la pensie anticipata partiala în 2004 după legea 19. In 2008 am ieșit la pensie pentru limita de vârstă, când mi a luat în calcul și ... (vezi toată discuția)