avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune verisor primar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune verisor primar

va rog sa.mi raspundeti la urmatoarea situatie referitoare la o succesiune:
ce se intampla in cazul decesului unei persoane care nu a avut copii,sotul este decedat( persoana decedata avand succesiunea facuta dupa sot), a avut un singur frate, care a decedat cu mult timp in urma( dar care la randul lui nu a apucat sa se casatoreasca sau sa aiba copii), parintii si bunicii sunt si ei la randul lor decedati. In concluzie nu are in viata decat rude de gradul IV. Dintre acestia un singur verisor primar a depus in decursul celor 6 luni de la deces cerere de acceptare a mostenirii. Ce se intampla mai departe? Ar mai fi si alti verisori primari in viata,dar nu au depus cerere nici de acceptare,nici de renuntare. Nimeni din rude nu cunoaste exact adresa lor sau daca mai sunt in viata. Se poate face succesiune in acest caz? Se considera renuntare din partea lor daca nu au depus o cerere de acceptare in acest termen de 6 luni si se poate trece la succesiunea propriu zisa? Sau nu se poate face succesiunea pana nu sunt gasite toate rudele de gradul IV? Cine are aceasta obligatie de a le cauta? Notarul? Se da un anunt in ziarele locale? Astept un raspuns, va rog.
Cel mai recent răspuns: koko2010 , utilizator 17:03, 18 August 2010
nu va ramane decat sa faceti actiune in instanta.
da, verisorul are obligatia de a indica cine ar mai avea calitatea de mostenitor legal, indicand ultimul domiciliu cunoscut iar notarul are obligatia de a-i cita eventula prin mica publicitate si daca in termen de 6 luni numai vine nimeni, mostenirea ramane verisoruui ce a depus cerere expresa de acceptare a mostenirii
Daca au trecut cele 6 luni si nu a mai acceptat nimeni succesiunea, sa mearga la notar sa o dezbata. Celelalte persoane care ar fi avut vocatie se considera straini de mostenire.
Multumesc mult pt raspuns. Cine stabileste ziarele in care sa se citeze eventualii mostenitori ce nu au depus cererea de acceptare a succesiunii? Notarul care dezbate succesiunea? Sau cel care doreste sa se faca succesiunea? Ce ziare ar fi mai indicate? Cele locale? Cele centrale? Cele locale care apar in regiunea in care a avut ultimul domiciliu persoana decedata? Sau cele locale din judetele in care se presupune ca ar mai exista mostenitori? Exista vreo recomandare oficiala in acest sens sau pur si simplu fiecare ia decizia care crede ca este mai buna?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand se poate face dezbaterea succesiunii? ariadna2010 ariadna2010 Va prezint o situatie reala si v.as ruga daca se poate un raspuns: Trei persoane( verisori primari) au posibilitatea de a mosteni un apartament ramas prin ... (vezi toată discuția)
Dreptul la participare la dezbatere succesiune ( rude de gr 4 ) mariana55_ro mariana55_ro Verisoara mea din partea mamei a decedat .nu a avut copii , parintii si bunicii ei erau morti de mult ..singurele rude sant cateva matusi si veri.( 16 la ... (vezi toată discuția)
Succesiune teren bloc3c bloc3c 1.Tata a decedat in 2005. 2. A avut act de proprietate pentru un teren de 5ha (impreuna cu un frate si el decedat dupa obtinerea acestui titlu de ... (vezi toată discuția)