Cu o luna in urma am fost la munte ,am inchiriat un atv si ne-am rasturnat. In urma accidentului au existat ceva avarii , cu siguranta trebuia dus la reparat. Pentru ca noi acuzam dureri si necesitam o investigare la medic, am plecat din statiunea respectiva ,dar nu inainte de a-i lasa proprietarului atv-ului numarul de telefon. Cu cateva zile in urma ,m-a sunat sa imi spuna ca ii datorez cca 2000
de euro, atat a costat reparatia.
Intrebarea mea este :firmele de inchiriere nu sunt obligate de lege sa aiba asigurare?
Oare acest domn vrea sa incaseze si banii de la asigurare si de la mine?
Multumesc din suflet, celor care ma vor ajuta ! Mai ales ca nu dispun de aceasta suma iar dumnealui a inceput sa ma ameninte.
O zi productiva!
@iudith a scris, deschizand alt topic (pe care l-am sters dupa ce am copiat aici):
In cazul in care firma de inchirieri Atv-uri a incheiat un contract de asigurare a autovehiculelor, urmand sa recupereze suma platita pentru repararea atv-ului avariat , eu pot verifica undeva daca are asigurare?
unde as putea gasii astfel de informatii despre o firma.....mentionez ca stiu numele firmei. Multumesc anticipat!
La administratia financiara din localitatea de domiciliu al firmei respective puteti vedea daca are sau nu asigurare. Licenta de functionare trebuia sa i se dea si pe baza acestei asigurari asa cum se da licenta la firmele de taxi numai dupa ce se asigura si pt. accidente persoane si bagaje. In rest nu puteti afla de la asiguratori date despre asigurati.Ei daca afla ca platiti dv. nu-i vor mai despagubi. Ce sa va spun este destul de incurcata situatia. Eu zic sa-i lasati sa va actioneze in judecata si atunci veti afla motivatia lor, daca au sau nu asigurare etc. Si pana atunci nu platiti nimic.
Actiunea in constatare
Anca11
Buna, va scriu urmatoarea speta cu speranta ca imi va raspunde cineva.
X avand un accident de circulatie, a apelat la un service pt a i se repara masina. In ... (vezi toată discuția)