avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Actiunea in constatare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Actiunea in constatare

Buna, va scriu urmatoarea speta cu speranta ca imi va raspunde cineva.
X avand un accident de circulatie, a apelat la un service pt a i se repara masina. In vederea efectuarii reparatiilor s-a intocmit dosarul de daune de catre soc de asigurari Y, chemata de catre cei de la service. Cei de la asigurari au spus ca nu platesc reparatiile, deorece x nu a respectat contractul de asigurare. X a chemat in judecata serviceul pt a-i repara masina, actiune ce a fost respinsa.
Acum X cheama in judecata serviceul cu o actiune in constatare, adica doreste sa se constate ca masina avariata din 2007 se afla in service, el fiind lipsit de posesia acesteia.
Mentionez ca administratorul serviceului nu s-a opus la ridicarea masinii de catre X.
Poate adm serviceului sa sustina exceptia inadmisibilitatii acestei actiuni in constatare, deoarece reclamanta are la indemna pomovarea unei actiuni in realizarea dreptului pentru a obtine posesia masinii? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:44, 19 Octombrie 2010
Buna ziua !
Nu vad sorti de izbanda in aceasta cauza si , mai mult de atat nu vad rostul actiunii initiate ... Consider ca trebuia actionata in instanta firma asiguratoare , nicidecum service-ul care nu putea efectua reparatiile daca nu s-a dat OK ptr decontare ( din partea societatii asiguratoare) ....
buna si ms pt raspuns. Adm service/ului cum ar tb sa se apare? nici eu nu inteleg de ce a chemat in judecata prima data serviceul, cand tb doar societatea de asigurari. deci cum sa se apere adm serviceului impotriva actiunii in costatarea faptului ca proprietarul masinii a fost lipsit de posesia acesteia. desi era liber sa o ia din service oricand. masina se afla in service din 2007, de cand a avut loc accidentul,dar nu a fost reparata. ms
Consider ca cea mai buna aparare este o cerere reconventionala, prin care adm. service-ului sa arate nu numai ca reclamanta nu si-a ridicat masina, proband ca nu a fost impiedicata sa o faca, mai mult, a preferat sa "gareze" masina/epava ocupand spatiul din service, motiv de pretentii pentru plata parcarii :D
Buna ziua !
Cel ce solicita un drept trebuie sa si probeze , ori in cazul de fata nu are ce probe sa aduca in sprijinul actiunii sale ..... Bineinteles ca , asa cum a precizat si @nucu$ , se poate face si cerere reconventionala de catre service .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing masina - proces pierdut SAlex123 SAlex123 Buna ziua, Acum un an am avut un accident cu masina, rezultand intr-o dauna totala. Masina a fost achizitionata in anul 2009 Noiembrie. Tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Dosar intelegere amiabila respins zerathule zerathule in primul rand buna ziua, am si eu o problema si doresc putin ajutor in rezolvarea ei care sta cam asa: am fost accidentat de o persoana angajata la firma X ... (vezi toată discuția)
Casco- pot sa nu accept dauna totala si sa oblig asigurarile sa imi plateasca pana la 85% din valoarea asigurata pentru reparatie si sa suport eu costul suplimentar? luoana luoana Am avut un accident in care mi-au fost avariate farurile, stopurile, senzorii de parcare, radiator, suma pentru reparatie fiind destul de mare ca domnii de la ... (vezi toată discuția)