avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

sunt casatorit din anul 1992 ,in anul 2001 tatal meu decedeaza si in urma taxei de succesiune cu fratii mei care renunta la partea lor in favoarea mea ,imi revine 3/4 din casa mie ,si 1/4 revine lui mama mea care mi-o vinde prin act vanzare-cumparare ,intreb are dreptul sotia mea la casa daca intenteaza actiune de divort si cat are dreptul din 1/4
Cel mai recent răspuns: Lacramioara Constantin , Practician in insolventa 09:22, 18 August 2010
teretic jumatate, insa daca dumneavoastra puteti dovedi ca ati participat doar cu aportul dv propriu la achizitionarea cotei indivize sotia are sanse sa nu primeasca nimic
sotia are dreptul la jumatate din cota vinduta de mama dv. in cazul unui divort, cota partajabila este infima...
septimiubujgoi a scris:

teretic jumatate, insa daca dumneavoastra puteti dovedi ca ati participat doar cu aportul dv propriu la achizitionarea cotei indivize sotia are sanse sa nu primeasca nimic

Foarte greu reusesti sa convingi instanta ca celalalt sot nu a adus contributii, din pacate cel mai probabil se vor imparti in cote de 1/2 atat pentru sotie cat si pentru dumneavoastra., poate veti obtine un procentaj mai mare, dar ca ea sa nu ia nimic, greu de crezut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea sotiei ContSters116875 ContSters116875 In cazul in care intr-o familie sotul decedeaza, ce cota parte dintr-o casa ii revine sotiei si cat celor doi copii (minori sau majori) ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mostenire - succesiune nedezbatuta, consecinte crissa1 crissa1 Daca tata detine o casa din prima casatorie, mama mea decedand ,iar eu nu am deschis o succesiune in privinta mostenirii, tatal meu s-a racasatorit . Daca ... (vezi toată discuția)
Mostenire marinica71 marinica71 buna!ma numesc marian si am o nelamurire:mama mea a decedat in 1992 .in timpul casatoriei cu tatal meu au achizitionat un apartament.din 1997 pana in 1999 ... (vezi toată discuția)