avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzarea apartamentelor din patrimoniul statului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzarea apartamentelor din patrimoniul statului


In anul 1986 parintii mei au primit un apartament in comuna Viisoara,judetul Cluj de la RAGCL,apartament care se acordau specialistilor in agricultura.In anul 1990,aceste apartamente au trecut in administrarea primariei.De mai multi ani incercam sa cumparam acel apartament,in baza legii 61/1990.Problema e ca primaria nu vrea sa-l vanda numai la pretul de 60.000 lei.in urma cu cativa ani,aceleasi apartamente s-au vandut in orasul Campia Turzii cu un pret de 10 ori mai mic,pret calculat pe legea 61/1990.Am facut acum un an o cerere la primarie in care doream sa se ateste faptul ca primaria e proprietara a apartamentului,dar nu am primit nici un raspuns.Intrebarea mea este daca acele apartamente se pot vinde si in baza altei legi,chiar daca statul e proprietarul acelor apartamente.
Cel mai recent răspuns: Cosmin-Traian Maglas , Consilier juridic 15:34, 18 August 2010
E mai simplu sa introduceti o actiune impotriva Comunei Viisoara(atentie!!!! Comunei Viisoara si nu Primariei Comunei Viisoara), privind obligatia de a face.
Ar fi interesant de stiut daca erau locuinte de serviciu (daca erau locuinte de serviciu---nu se vand). Contactati un avocat. E mai sigur.
am contactat deja un avocat,el ne-a sfatuit si sa depunem acea cerere.Locuintele nu erau de serviciu,erau apartamente date in folosinta de RAGCL,cel putin pe contracul pe care il avem nu scrie nicaieri ca sunt locuinte de serviciu.am fost si la URBANA si pt cumpararea locuintei am nevoie de o stampila de la primarie,iar primarul refuza sa ne puna parafa
Atunci actionati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea apartamentelor din patrimoniul statului dyanab1987 dyanab1987 In anul 1986 parintii mei au primit un apartament in comuna Viisoara,judetul Cluj de la RAGCL,apartament care se acordau specialistilor in agricultura.In anul ... (vezi toată discuția)
Cumparare locuinta de serviciu uarevar uarevar buna ziua! daca se poate sa ma ajutati cu o problema. In anul 2003 am incheiat cu Consiliul Local un contract de inchiriere, unde s-a trecut mentiunea ... (vezi toată discuția)
Situatia juridica a terenului de sub bloc marina2 marina2 Buna ziua, In anul 1992 am cumparat apartamentul (in care locuiam cu chirie), conf. Decretului Lege nr.61/1990. Blocul in care este situat ... (vezi toată discuția)