avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Repunerea in termen pentru admiterea creantei
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Repunerea in termen pentru admiterea creantei

Buna ziua...
Am o nelamurire, mi-a fost comunicata Notificarea privind deschiderea procedurii falimentului pe data de 02 a lunii iar termenul de inscriere a cererii de admitere a creantei era la data de 04 a lunii... In aceste conditii, nu am avut timp sa intocmesc cererea in termen.
Notificarea a fost trimisa in termen legal?
Pot cere repunerea in termenul de depunere a cererii de admitere creanta?
Daca da, pe ce motiv?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bluregal , utilizator 12:16, 20 August 2010
deschiderea procedurii se publica in buletinul jurisprudentei, nu aveti motive pentru a solicita repunerea in termen.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
romibaro, utilizator
asta inseamna ca trebuie verificat zilnic buletinul ca sa vad care dintre clientii mei au intrat in faliment?
Chiar nu exista nici o modalitate de a evita ratarea termenelor de admitere la masa credala? Sa presupunem ca lichidatorul nu ne-a notificat.... aceeasi situatie? Se scuza prin faptul ca a fost publicat in BPI?

Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
cosmincebuc, utilizator
In legea insolventei spune ca firmele care au creante fata de o firma intrata in faliment, pot depune dosarele "termenul-limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului, care va fi de maximum 60 de zile de la deschiderea procedurii, precum si cerintele pentru ca o creanta inregistrata sa fie considerata valabila."
Te poti uite in Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata 2010, Art 62 si Art 109.
Vezi eventual cand s-a deschis procedura. Poti sa verifici acestea pe site-ul tribunalului unde este deschis dosarul.
Buna seara .
In mod normal,trebuia sa va fie facuta cu un minim rezonabil de 5 zile,ca sa nu mai spunem de termenul de 15 zile ,des uzitat in materie civila/comerciala ,desi teroretic aveati timp chiar si in doua zile sa inaintati declaratia de creanta.
Puteati sa o inaintati si prin posta,sau faxul Tribunalului, nu conta, termenul de depunere la posta sau termenul de transmitere prin fax ,era in termen,daca era depusa in timpul programului normal de lucru al Tribunalului,pana pe data de 4,inclusiv .
Daca demonstrati ca ati fost in imposibilitate, din cauze straine de dvs., sa va incadrati in acel termen,puteti apela la repunerea in termen.
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Marius Bote, Practician in insolventa
Termenul pentru depunerea declaratiei de creanta este un termen procedural de decadere si un termen de prescriptie extinctiva, nefiind aplicabila institutia repunerii in termen prevazuta de art 19 din Decretul 167/1958.
creditoarea poate dovedi insa ca o imprejurare mai presus de vointa sa a impiedicat-o sa actioneze, pentru a fi aplicabile dispozitiile alin 2 al art 103 Cod pr. Civila. (In acest sens exista deja decizia nr 737 din 3 martie 2006 a CA Bucuresti)
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
bluregal, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere admitere creanta si repunere in termen caprice caprice Buna ziua, in cazul in care se doreste depunerea unei cereri de admitere a creantei si repunere in termen ce articole se are in vedere pt repunera in termen? ( ... (vezi toată discuția)
Repunere in termen - deschidere procedura insolventa exuser exuser In aprilie 2011 s-a deschis procedura insolventei unui debitor. Debitorul nu a comunicat lichidatorului numit de instanta lista tuturor creditorilor. Unul ... (vezi toată discuția)
Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)