avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere tva aferent factura PF
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere tva aferent factura PF

Intrebarea mea este daca se poate deduce tva-ul aferent unei facturi al carui furnizor este I.I. (intreprindere individuala) Pop si care nu este platitor de tva (am verificat vies) sau se trece toata valoarea facturata pe cheltuiala.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:36, 18 August 2010
daca nu este platitor de tva, trebuia sa factureze fara tva. Solicitati anularea facturii cu tva si emiterea uneia fara tva.
Pt tva-ul intern verificarea se face pe mfinante.ro, pe vies sunt inregistrati cu cod valid de tva numai cei inscrisi in registrul operatorilor intracomunitari, adica cei care au achizitii si livrari intracomunitare.
si daca este platitor de tva atunci pot deduce tva-ul?
da, daca sunt respectate toate conditiile pt exercitarea dreptului de deducere.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod invalid tva desi sunt platitor ? doina-marieta doina-marieta Cum se poate sa fie invalid codul meu de tva , atat timp cat depun D300 , trimestrial , platesc trimestrial ? Mi-am verificat codul de tva pe ... (vezi toată discuția)
Operatiuni intracomunitare. persoane neinscrise in registrul operatorilor intracomunitari paolo979 paolo979 Suntem un SRL, si conform OPANAF 2101/2010 pentru inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari trebuie sa depunem cazierele judiciare al ... (vezi toată discuția)
Cod invalid tva sandra_sandra_64 sandra_sandra_64 Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei ... (vezi toată discuția)