avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare anticipata

Am observat si alte threaduri deschise pe acest subiect, le-am citit, insa nu mi-am dat seama care ar fi rezolvarea in cazul unei vecine:
A lucrat din 1977 pana in 2007. Este nascuta pe 10.06.1954, avand 53 de ani.

Daca m-ati putea lamuri ce este cu munca grea si cum se aplica legea 19 in acest caz si daca poate iesi la pensie, sau, eventual, cand poate iesi la pensie.

Dumneaei sustine ca din 1977 pana in 2001 a prestat munca grea, insa nu stiu ce presupune acest lucru sau in ce conditii s-a desfasurat.

mi-ar prinde foarte bine o opinie

multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Octombrie 2007
dislexic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bruta , utilizator 08:48, 8 Octombrie 2007
Din spusele dvs rezulta ca doamna a lucrat in total 30 de ani, din care 24 de ani a lucrat in grupa a II-a sau I de munca - adica in conditii deosebite de munca .
In acest caz , din aceste date, rezulta ca poate beneficia de:
a) Pensie pentru limita de varsta incepand cu Martie 2014, respectiv la implinirea varstei de 59 ani si 9 luni;
b) Pensie anticipata partiala incepand cu Martie 2009, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 9 luni;
c) Pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pensionare, pentru activitate dasfasurata in conditii deosebite de munca, incepand cu Septembrie 2008, respectiv la implinirea varstei de 54 ani si 3 luni.
Pentru a sti mai sigur trebuie sa va spuna exact stagiul de cotizare (de cand pana cand a lucrat efectiv) si cat timp (ani, luni, zile) a lucrat in conditii deosebite de munca sau conditii grele de munca (in grupa I sau in grupa a II-a de munca).
A lucrat din 17.03.1975 pana in 01.11.1977 in conditii normale de munca.
Din 01.11.1977 pana in 01.04.2001 in conditii grele (grupa a II-a).
Din 1.04.2001 pana in prezent.

Iti multumesc mult pentru raspunsul anterior.
In conditiile prezentate, se poate pensiona pentru limita de varsta la data de 10.03.2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa ies la pensie anticipata,credeti ca indeplinesc conditiile? giusca valentina giusca valentina M-am nascut pe data de 10 mai 1956. M-am angajat in luna septembrie 1976 si am lucrat efectiv pina in luna septembrie 2009 cind am intrat in somaj( somaj care ... (vezi toată discuția)
Anul iesirii la pensie badea52 badea52 m-am nascut pe 10 septembrie 1952, lucrez din 1970 august la raf brazi , din 1978prin transfer la petromidia ,numai grupa a2 a cand pot iesi la pensie , si ... (vezi toată discuția)
Calculul pensiei CAMELIA JIMAN CAMELIA JIMAN VIN CU O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA AM 32DE ANI MUNCITI DINTRE CARE 19 IN GRUPA 2 AVAND IN VEDERE CA SANT NASCUT IN APRILIE 1950.CAND POT IESI LA PENSIE (vezi toată discuția)