avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... penalizari la penalizari
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

penalizari la penalizari

un prieten nu si-a platit impozitul pe teren din 2003. are de plata ca taxe datorate primariei 5000 lei si penalitati 8000lei. contabila mi-a spus ca s-au calculat penalitati la penalitati si de aceea este suma asa mare. de la sectorul 2 mi-au spus ca nu se poate sa pui penalitati decat la suma datorata. stiti cum si in baza carei legi se calculeaza penalitatile? cum sa fac cererea sa imi detalieze sumele? treaba se petrece in provincie si initial ma obligau sa platesc suma si dupa aceea imi spun ei din ce se compune. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 15:18, 18 August 2010
E posibil sa existe o prevedere legala care sa permita ca cuantumul penalitatilor sa depaseasca valoarea datoriei la care se aplica penalitati. Eu cred ca asta trebuie sa intrebati la Administratia Financiara sector 2. In trecut, exista regula ca penalitatile sa ajunga cel mult la valoarea datoriei, dar lucrurile s-au mai schimbat. Succes!
Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
in baza codului fiscal sunt calculate dobanzile si penalitatile de intarziere; este o simpla cerere prin care solicitati lamuriri cu privire la debitul ce-l aveti de achitat; dar daca ati primit somatie si titlu executoriu si daca mai sunteti in termen puteti formula contestatie la executare.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperari datorii florentina brindusa florentina brindusa Lucrez intr-o firma de Brokeraj ( asigurari) si am avut un colaborator persoana juridica care a avut cu noi contract de mandat comercial. Acest colaborator a ... (vezi toată discuția)
Executare silita cris7424 cris7424 Buna ziua, sunt in fata unei executari silite si vreau sa stiu daca se poate executa locuinta in care stau , locuinta care este proprietatea mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sanitara functionare spalatorii creatza_70 creatza_70 O societate comerciala avand ca obiect de activitate: \"spalatorie textile\" doreste sa participe la licitatii organizate de anumite spitale. Unele din ... (vezi toată discuția)