avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor

Puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o situatie delicata? In data de 12.06.2010 m-am intors la serviciu din concediu de cresterea copilului, iar acum ma confrunt cu o problema-disponibilizarea. Lucrez in domeniul telefoniei mobile si am fost anuntati ca de la sfarsitul lunii august, unii dintre noi nu or sa mai lucreze. Se inchid in toata tara peste 70 magazine din 166, printre care si al nostru. Ei ne-au propus ca ne dau 2 salarii compesatorii, sau un salariu compesatoriu si somaj. Ceea ce vreau eu sa va intreb daca dansii au dreptul sa ma dea afara daca am venit din concediul de cresterea copilului. Ceea ce stiam eu e ca daca ma dau afara ei sunt obligati sa ne dea in avans 6 salarii sau ceva de genul asta. Puteti sa ma lamuriti si pe mine cum este legal?(cei de la contabilitate nu spun nimic). Va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra.

Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 15:21, 18 August 2010
In primul rand, somaj va da statul, iar nu firma. Vis-a-vis de salariile compensatorii, numarul acestora este in functie de cum s-a stabilit in contractul de munca incheiat. Cititi contactul individual de munca, eventual si pe cel colectiv, sI o sa va lamuriti pe deplin. Poate exista o propunere de salarii compensatorii, fara a avea dreptul la ele prin contract..in acest caz, acceptati. Oricum, e necesar sa duceti actele la un avocat, deoarece sunt clauze in contract care trebuie studiate.
Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU &IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii in sistemul de stat Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin caz: persoanele disponibilizate din sectorul bugetar, in urma deciziei de restructurare data de Guvern, mai beneficiaza de salarii compensatorii? Temeiul ... (vezi toată discuția)
Societate recuperari creante-preluare debit prescris? kris erika kris erika in 2005 am facut un contract cu cei de la orange pentru un abonament.dupa vreo 6 luni mi a fost furat tel si imediat am mers la cei de la orange pt a mi se ... (vezi toată discuția)
Autorizatie sanitara functionare spalatorii creatza_70 creatza_70 O societate comerciala avand ca obiect de activitate: \"spalatorie textile\" doreste sa participe la licitatii organizate de anumite spitale. Unele din ... (vezi toată discuția)