buna ziua. sotia mea a nascut in mai 2009. in luna octombrie 2009 s-a intors la firma de avocatura unde lucra, dupa ce au trecut cele 6 luni de concediu de maternitate prevazute in contractul de colaborare semnat cu firma respectiva, dorind sa-si reia activitatea.
insa dupa o luna, in luna noiembrie firma respectiva a incetat colaborarea cu sotia mea.
sotia a facut demersuri la barou sa anunte acest lucru, pentru a-si putea infiinta cabinet de avocat, ea avand cu firma respectiva un contract de colaborare...pentru ca nu era la zi cu cotele la caa i s-a spus ca pana nu achita cotele nu poate sa-si faca cabinet.
a achitat cotele in decembrie 2009, insa a plecat din localitate si nu s-a mai dus sa anunte la barou ca i-a incetat contractul de colaborare cu acea firma si sa-si depuna dosarul pentru cabinet.
mentionez ca de la barou are o adeverinta cum ca din iunie 2009 e in concediu crestere copil.
intrebarea mea este: daca i s-a intrerupt colaborarea din noiembrie 2009 si nu a depus dosar sa-si intemeieze cabinet, va mai putea sa faca acest lucru cand expira cei 2 ani de crestere copil, fara probleme? ( pe site-ul baroului ea apare in continuare ca avocat la acea firma)...
am citit ca avocatii nu au voie sa aiba intrerupere in activitate. poate fi considerata perioada asta ca o intrerupere?
multumesc