avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... avocat in concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

avocat in concediu crestere copil

buna ziua. sotia mea a nascut in mai 2009. in luna octombrie 2009 s-a intors la firma de avocatura unde lucra, dupa ce au trecut cele 6 luni de concediu de maternitate prevazute in contractul de colaborare semnat cu firma respectiva, dorind sa-si reia activitatea.
insa dupa o luna, in luna noiembrie firma respectiva a incetat colaborarea cu sotia mea.
sotia a facut demersuri la barou sa anunte acest lucru, pentru a-si putea infiinta cabinet de avocat, ea avand cu firma respectiva un contract de colaborare...pentru ca nu era la zi cu cotele la caa i s-a spus ca pana nu achita cotele nu poate sa-si faca cabinet.
a achitat cotele in decembrie 2009, insa a plecat din localitate si nu s-a mai dus sa anunte la barou ca i-a incetat contractul de colaborare cu acea firma si sa-si depuna dosarul pentru cabinet.
mentionez ca de la barou are o adeverinta cum ca din iunie 2009 e in concediu crestere copil.
intrebarea mea este: daca i s-a intrerupt colaborarea din noiembrie 2009 si nu a depus dosar sa-si intemeieze cabinet, va mai putea sa faca acest lucru cand expira cei 2 ani de crestere copil, fara probleme? ( pe site-ul baroului ea apare in continuare ca avocat la acea firma)...
am citit ca avocatii nu au voie sa aiba intrerupere in activitate. poate fi considerata perioada asta ca o intrerupere?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Rosemn , utilizator 16:13, 18 August 2010
imi cer scuze, dar daca sotia este avocat cu siguranta cunoaste legislatia in baza careia functioneaza.
avocat Cristina Popescu
Va rog sa mi dati voie sa cred acelasi lucru.
speram la o opinie, nu la critici....dar in fine, sotia chiar nu stie..are destule pe cap cu boala copilului, de aceea este si plecata de atatea luni.

daca ma poate ajuta cineva ii multumesc, pentru ca trebuie sa ma ocup eu de infiintarea cabinetului, de alte pareri chiar nu am nevoie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cabinet individual Corinnee Corinnee Dragi colegi, Este posibil ca in perioada de suspendare a activitatii (avocat definitiv colaborator la o societate de avocati), suspendare determinata de ... (vezi toată discuția)
Hotararea 845 si 845bis a consiliului unbr Andreea Iacsa Andreea Iacsa extras...[b]Începând cu 01 octombrie 2010 cuantumul indemnizaţiei pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani şi, în cazul ... (vezi toată discuția)
Venit mediu brut lunar avocat 2008 Alina Defta Alina Defta Mă interesează să știu cât este acum, în 2008 venitul mediu brut lunar pe profesia de avocat. (vezi toată discuția)