avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitul pe profit Germania si Romania
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitul pe profit Germania si Romania

Buna,

Am si eu o nelamurire.
Daca lucrez si primesc bani atat in Germania cat si in Romania, in care dintre cele 2 tari platesc impozit? Care este cuantumul acestui impozit? Unde este reglementata situatia mea?

Merci
Cel mai recent răspuns: Dana Drambarean , Consilier juridic 12:37, 23 August 2010
Unde aveti domiciliul? In Ger sau Rom
Unde aveti cartea de munca? Daca lucrati pe baza contractuala in Ger acolo, vi se calculeaza contributiile specifice tipului de contract prin care lucrati, iar daca cartea de munca si domiciliul sunt in Rom, aici platiti toate contributiile, inclusiv sanatatea, pensia .... iar cand veti face anuala declaratie de venit veti include toate veniturile pe care le-ati facut, si cele din Ger.
domiciliul in Germania, cetatenie germana
carte de munca si in romania si in germania
am inteles ca in cazul acesta aici in romania se plateste impozitul pe salariu si dupa aceea se primeste o hartie de aici de la finante (in romana si engleza) cu care merge in germania si acolo in caz de diferenta de impozit plateste diferenta sau i se restituie diferenta.
este corect asa?
Merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare mostenire adricris adricris Stie cineva daca in cazul in care o persoana cu dubla cetatenie (rom -ger) a mostenit in Romania un imobil de pe urma tatalui (cetatean rom. decedat in ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare raduaw raduaw Daca numai am buletin de Romania,doar pasaport cu domiciliul in Germania,sa cumpar o masina si sa o inmatriculez in Ro,am inteles ca nu se poate dar daca as ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)