avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pasi necesari vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pasi necesari vanzare teren

Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii necesari pentru a vinde un teren, care urmeaza sa fie parcelat. Doresc sa vand o parcela si as dori sa facem un precontract pe o treime din pretul terenului, restul urmand sa fie achitat peste 2-3 luni, si eu sa particip cu partea de teren pe care ar trebui sa fie parcela, dar sa trec ca sunt de acord sa ii dau parcela care momentan nu este dezmembrata.
Multumesc.

Cu stima,
Cezar
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 21:13, 18 August 2010
Daca aveti titlu de proprietate asupra intregului teren si doriti sa vindeti numai o parte din acesta, atunci este necesar sa faceti dezmembrarea lotului pe care il vindeti in prelabil vanzari. Altfel, vanzare nu poate avea loc.
Multumesc.
Da, am titlu de proprietate, dar ma intereseaza inainte sa am o garantie ca parcela va fi cumparata sa facem un precontract sau ceva de genul acesta, iar eu sa garantez cu partea de teren.
Nu garantati cu partea de teren nimic.
Faceti un antecontract, dar oricum veti avea nevoie de dezmembrare si pentru ante-contract :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa ... nellyy nellyy As dori sa cumpar un teren,mai precis o suprafata de 1000mp,insa deoarece proprietarul trebuie sa faca dezmembrarea aa cestei parcele,pt ca el are o suprafata ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare teren inainte de dezmembrare geoalbi geoalbi Un vecin vrea sa cumpere o parte dintr-un teren. Ne-am inteles la pret, pare ok. Acum ar trebui sa fac dezmembrarea. Ce ma fac daca se razgandeste: raman si ... (vezi toată discuția)
Coproprietar - vanzare Rubia Rubia Rubia Rubia Detin o treime dintr-un teren si imobilul aferen. Adica suntem 3 proprietari cu parti egale. Va rog sa im ispuneti daca eu pot instraina partea mea prin ... (vezi toată discuția)