Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu niste informatii privind executarea silita. Am apartamentul dat la licitatie in urma unui proces de petentie a asociatiei de locatari de care apartin, a fost prima licitatie si nu s-a vandut, urmeaza a II -a licitatie. Intrucat presedintele asociatiei nu a vrut sub nici o forma o reesalonare, am ajuns in aceasta situatie. Am deschis proces de suspendare a executarii silite, intre timp a aparut legea 175/2010 privind restantele si penalitatiele ce le au locatarii la bloc. Am discutat cu presedintele asociatiei si mi-a spus ca intrucat apartamentul este dat la licitatie, legea aceasta nu mi se aplica mie. Pot opri executarea silita prin aplicarea acestei legi, avand in vedere ca ma incadrez in cerintele legii, intrucat veniturile pe membru de familie sunt cu mult sub 1000 RON??? Mentionez ca dupa aceasta executare silita, am mai fost inca o data, data in judecata de catre asociatie pentru restul de intretinere restanta acumulat dupa scoaterea apartamentului la licitatie.
Da s-a cerut suspendarea executari ,am avut termen pe 14-07-2010 .La dosar am depus: adeverinte de salariat, acte prin care am aratat ca am reparat acoperisul blocului de doua ori prin contributie proprie ,o lista cu semnaturile locatariror prin care sunt de acord cu repratiile si cu contributia lor ulterioara,o declaratie a copiilor prin care se angageaza sa se incadreze in cimpul munci pentu a ajuta familia financiar la plata restantelor la intretinere. .Am termen pe 01-09-2010. Cu aceste acte pot opri executarea , pot invoca legea 175 /2010 aparuta dupa 14-07-2010.????Sau dati-mi alte idei.
promovati o actiune in pretentii impotriva asociatiei pt lucrarile executate de dvs..si.../sau o actiune in compensatia creantelor pana la concurenta sumelor astfel datorate de parti..dvs vs aociatie si invers
cred ca astfel..puteti obtine macar suspendarea executarii...daca nu si suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei si suspendarea contestatiei pana la solutionarea dosarului dvs de peretentii si compensare..
un avocat va trebuie, cred!