avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concubinaj

buna seara
intrebarea suna in felul urmator bunica a trait in concubinaj mai bine de 14 ani timp in care a cumparat o casa pe numele barbatului cu care a trait;acum mai bine de 8 ani bunica a decedat iar in urma cu 5 ani si bunicul vitreg a murit.Are vreo posibilitate mama sa revendice ceva drepturi din casa respectiva.
Mentionez ca nici frati si surorile lui bunicu vitreg nu se apropie de casa nestind la ce sa se astepte.
Multumesc nticipat de raspuns
da, are cota parte din cota cuvenita mamei sale in urma dezbaterii succesorale. luati legatura cu un notar public.
Cota parte din dreptul de proprietatete este mostenita de catre copii, insa acestia fie ca au acceptat expres succesiunea , in termen de 6 luni de la moarte, fie au efectuat acte prin care au lasat sa se intrevada vointa in acest sens ( plata de impozite, posesia asupra bunurilor din masa succesorala ).
Altminteri , acestia sunt considerati strain de aceasta mostenire, conform art.700 din Codul civil.
Procedati la dezbaterea succesiunii si la iesirea din indiviziune , printr-un partaj notarial conventional, in cazul in care veti gasi intelegere din partea celorlalti coerezi, sau sesizati instanta de judecata, in cazul opozitiei din partea acestora.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoducerea succesiunii dupa termenul legal de 6 luni bogdAN818 bogdAN818 Va rog sa ma lamuriti privind urmatoarea situatie: tatal meu a decedat acum 7 ani, iar bunici mei de 3 ani(parintii tatalui meu). Bunurile sunt trecute pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Vali14 Vali14 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri, daca se poate. Tocmai am aflat ca rudele de la țara fac succesiunea desi pe noi nu ne-a anuntat nimeni. ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)