avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plati compensatorii in urma disponibilizarii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plati compensatorii in urma disponibilizarii

Sint in perioada de preaviz,lucrez la politia comunitara,as dori sa stiu daca la incetarea contractului de munca am dreptul la plata compensatorie de doua salarii medii si daca da cum trebuie sa solicit?pentru ca la noi,romanii,in general,lipseste cu desavarsire orice fel de informatie...
Cel mai recent răspuns: addy28 , utilizator 15:09, 20 August 2010
Aveti dreptul la salarii compensatorii conform CCM aplicabil, in caz ca nu exista cel putin un salariu .Daca in urma solicitarii ar fi cazul prin cerere scrisa nu vi se acorda puteti actiona angajatorul in judecata
Pentru a avea dreptul la salariu compesatoriu, trebuie facuta o cerere tip catre angajator, cererea se face dupa desfacerea contractului de munca sau in perioada de preaviz?
Ar fi bine ca salariile compensatorii sa fie acordate odata cu data ultimei plati ca salariat, asa ca faceti cererea inainte de incetarea CIM.
Va multumesc pentru raspuns,va mai deranjez cu o singura intrebare:la cite salarii compensatorii am dreptul?unul sau doua?Cu stima addy28.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea activitatii ContSters128609 ContSters128609 Am si eu o situatie sau o problema mai bine zis,daca mi s-a incetat activitatea conf.art.65 alin.1 CM,incepand cu 1feb.2010,pana la aceasta data am fost in ... (vezi toată discuția)
Art.55 lit.b) din codul muncii vali_k vali_k Situatia este urmatoarea. Intreprinderea la care lucrez a inceput sa faca disponibilizari de personal din cauza actualei conjuncturi economice si cu citeva ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu Cristi_25 Cristi_25 Va deranjez si eu cu o intrebare :am lucrat la o firma aproximativ 9 ani CU CONTRACT INDIVIDUAL DE MUNCA in luna august a acestui an am fost anuntat ca firma ... (vezi toată discuția)