avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termene judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termene judecata

Buna ziua !
ce se mai aude legat de proiectul de lege adoptat de Boc, privind accelerarea solutionarii proceselor, respectiv reducerea perioadeleor intre termenele de judecata ?

Editez : poate nu am postat subiectul unde trebuie , insa eu sunt intr-un proces prelungit de divort si de aceea l-am postat aici.
Rog moderatorii daca se poate sa il lase aici, daca nu, sa il mute acolo unde-i este locul. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
yvon, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:23, 20 August 2010
Se aude ecoul!!
Nimic momentan.
Este supus dezbaterii publice, din cate stiu.
Nu va asteptati la modificari substantiale.
Mai mult, o parte din asa zisele modificari sunt de fapt reformulari sau si mai rau aceea Marie cu aceeasi palarie.
mai mult decat atat, nu stiu cum va putea fi aplicat in practica, cand un judecator de la judecatorie intra cu 100 de dosare in sedinta...
avocat Cristina Popescu
Da, din pacate doar ecoul se aude in tara asta !
Aplicarea lui in practica mie mise pare ca ar simplifica perocedura si ar reduce costurile.
Fiind accelerate procesele, se solutioneaza mai repede. Sunt amanari care se acorda fara fond, sunt irelevante .
yvon a scris:

Da, din pacate doar ecoul se aude in tara asta !
Aplicarea lui in practica mie mise pare ca ar simplifica perocedura si ar reduce costurile.
Fiind accelerate procesele, se solutioneaza mai repede. Sunt amanari care se acorda fara fond, sunt irelevante .

Pe hartie arata frumos.
Mai nasol e in practica.
As vrea sa va dau un exemplu - termen pe perioada vacantei judecatoresti - dosare pe lista - 253 - instanta de fond.
Cum credeti ca ar putea sa judece, cu celeritate, atatea cauze????
Este totusi om si nu masina.

Chiar daca mai multe cauze au acelasi obiect, fiecare are particularitatile lui.
Daca dorim din partea judecatorilor sa pronunte hotarari corecte ar trebui sa le oferim si conditiile pentru asta.

Amanarile care se acorda nu sunt neaparat fara fond.
Daca aparatorii solicita termen pentru studierea actelor depuse in sedinta (uneori pot fi cateva zeci de pagini) instanta ar trebui sa le respinga cererea.
Daca martorul nu s-a putut prezenta - lipsa acestuia fiind motivata (cauze medicale) - cum ar putea fi audiat.
Daca expertul a depus expertiza in ziua in care este termenul si nici macar instanta nu a observat continutul ei - cum ar putea sa o puna in discutia partilor?
Exemplele pot continua.
Comisia juridica a Senatului a dat aviz negativ micii reforme in justitie:
[ link extern ] >

Alte discuții în legătură

Despre termenul rezonabil (durata proceselor) Statescu Statescu Buna ziua! As vrea sa stiu [b]daca in Romania exista vreun art. de lege in temeiul caruia te poti adresa justitiei pentru durata excesiva a proceselor[/b]. ... (vezi toată discuția)
Necesitatea de a se deschide registraturile instantelor de judecata CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca au geam de protectie registraturile pot lucra in conditii normale.Se poate amenaja ceva special. Ei oricum primesc salariul intreg. Faptul ca se face ... (vezi toată discuția)
Ceata groasa CRISTY40 CRISTY40 Am un proces in Portugalia contra unei companii de asigurari si a firmei angajatoare in urma unui grav accident de munca, proces inceput in Martie 2003!! ... (vezi toată discuția)