avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termene judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termene judecata

Buna ziua !
ce se mai aude legat de proiectul de lege adoptat de Boc, privind accelerarea solutionarii proceselor, respectiv reducerea perioadeleor intre termenele de judecata ?

Editez : poate nu am postat subiectul unde trebuie , insa eu sunt intr-un proces prelungit de divort si de aceea l-am postat aici.
Rog moderatorii daca se poate sa il lase aici, daca nu, sa il mute acolo unde-i este locul. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
yvon, utilizator
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:23, 20 August 2010
a_fleancu a scris:

Se aude ecoul!!
Nimic momentan.
Este supus dezbaterii publice, din cate stiu.
Nu va asteptati la modificari substantiale.
Mai mult, o parte din asa zisele modificari sunt de fapt reformulari sau si mai rau aceea Marie cu aceeasi palarie.

Da=D>
Stiu un banc cu ecoul dar nu il pot expune...este indecent...
Bancul cu Bula si ecoul...
Poate ca il stiti...

Insa este foarte grava problema cu termenele.
Sunt excesiv de lungi in unele procese.

Ar trebui marit numarul de judecatori dar guvernantii se plang ca nu au bani...
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

a_fleancu a scris:

Se aude ecoul!!
Nimic momentan.
Mai mult, o parte din asa zisele modificari sunt de fapt reformulari sau si mai rau aceea Marie cu aceeasi palarie.

Da=D>
Poate ca il stiti...

Si cu putin ajutor din partea noastra le putem face si mai lungi si nimeni nu are ce sa ne faca.
:D:D:D
a_fleancu a scris:

a_fleancu a scris:

Se aude ecoul!!
Nimic momentan.

Da=D>
Poate ca il stiti...

Si cu putin ajutor din partea noastra le putem face si mai lungi si nimeni nu are ce sa ne faca.
:D:D:D

=D> ha ha , am citit acum si eu bancul

Si mie mi se pare grava problema cu termenele, cred ca legea nu ar trebui sa fie asa permisiva in sensul ca...un exemplu :sunt in proces, este sa zicem proba testimoniala...pai imi asum raspunderea prezentei martorului, daca nu il am in data citata ins ca sunt evaziv si nu am credibilitate, nu mai amani nu stiu cate termene pana isi face fiecare rost de un martor, nu exista asa ceva !
si sunt muulte muulte altele, poti gasi 1001 portite ca sa prelungesti un proces simplu pe ani de zile.
Am un respect deosebit pt judecatori, chiar sunt impresionata de cum reusesc sa se concentreze pe zeci de cazuri zilnice .

a_fleancu a scris:

Se aude ecoul!!
Nimic momentan.

Da=D>
Poate ca il stiti...

Eu il stiu cu iepurasul. Dar temenele sunt tot ca ecoul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre termenul rezonabil (durata proceselor) Statescu Statescu Buna ziua! As vrea sa stiu [b]daca in Romania exista vreun art. de lege in temeiul caruia te poti adresa justitiei pentru durata excesiva a proceselor[/b]. ... (vezi toată discuția)
Necesitatea de a se deschide registraturile instantelor de judecata CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Daca au geam de protectie registraturile pot lucra in conditii normale.Se poate amenaja ceva special. Ei oricum primesc salariul intreg. Faptul ca se face ... (vezi toată discuția)
Ceata groasa CRISTY40 CRISTY40 Am un proces in Portugalia contra unei companii de asigurari si a firmei angajatoare in urma unui grav accident de munca, proces inceput in Martie 2003!! ... (vezi toată discuția)