avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport copil minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport copil minor

Buna Ziua. Am si eu o mare nelamurire. Prietenul meu este divortat si are un copil cu fosta sotie. In urma divortului, copilul a fost incredintat mamei (copilul are 3 ani). Aceasta s-a recasatorit si acuma doreste sa mearga in strainatate (Germania) cu copilul si cu actualul sot la munca (la cules de ceva.....). A mers la pasapoarte si a reusit sa-i faca pasaport copilului fara sa mai ceara acordul tatalui. S-a schimbat ceva lege in legatura cu asta, ca din cate stiam eu era nevoie de acordul notarial al ambilor parinti, chiar si divortati fiind. Tatal poate face ceva sa impiedice plecarea copilului? (copilul va sta acolo in grija actualei ei soacre). Si odata plecata,poate sa stea acolo cat vrea ea, fara sa fie restrictionata de nimic, in legatura cu copilul? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: blueblue , utilizator 10:32, 19 August 2010
Fiind incredintat copilul mamei, nu este nevoie de acordul tatalui pentru pasaport sau pentru a pleca din tara; are un drept de vizitare tatal? stabilit prin instanta?
avocat Cristina Popescu
Daca ia fost incredintat copilul ei, prin hotarare judecatoreasca, intradevar nu mai are nevoie de acordul fostului sot. Si da , poate sta acolo cat vrea :(, daca tatal nu are drept de vizita dat prin hotarare judecatoreasca.
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
Lacramioara Constantin, Practician in insolventa
lacramioara_25ani a scris:

Daca ia fost incredintat copilul ei, prin hotarare judecatoreasca, intradevar nu mai are nevoie de acordul fostului sot. Si da , poate sta acolo cat vrea :(

exact. Nu are ce sa faca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare din tara sorif sorif Eu sunt divortata, fetita, in varsta de 6 ani este prins sentinta de divort, in ingrijirea mea. In sentinta nu este stipulat programul de vizitare, intrucat, ... (vezi toată discuția)
Program vizitare minori gygygy gygygy daca prin hotarare judecatoreasca definitiva am stabilit un program de vizitare al minorei .fosta mea sotie poate sa scoata minora care ia fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru minori si stabilirea domiciliului in alta tara cand tatal refuza sa-si dea acordul ionela-timofte ionela-timofte buna seara, sora mea este divortata si copii au fost incredintati dinsei, dar in sentinta scrie ca ; esercitarea autoritatii parintesti de catre ambii parinti; ... (vezi toată discuția)